Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg e.a.

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg e.a.

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Het toneelstuk staat aan de top van beste toneelteksten ooit geschreven en gaat over het falen van de Amerikaanse droom, van het perfecte huwelijk, de harmonieuze familie en het persoonlijke succes.

Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste.

di 30 apr 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:05
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Inleiding door Claire Bender

T
‘Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachten bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?

★★★★
Trouw

‘Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak gedijen in de absurditeit van de mentale knokpartijen in Edward Albees klassieker.

★★★
NRC

‘Grandioos hoe [Sanne Wallis de Vries] kan tieren en sarren.’

★★★
De Volkskrant

‘Bas Hoeflaak als de treiterzieke George gooit zich met volle
kracht in het spel.’

Theaterkrant 

Wie is er bang voor Virginia Woolf Wie is er bang voor Virginia Woolf Wie is er bang voor Virginia Woolf Wie is er bang voor Virginia Woolf

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling geeft actrice Claire Bender (o.a. Only You, Happy Ending, Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht, Westkaai en Platanov) een inleiding. Hier wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. Tot slot wordt de visie van de regisseur en de acteurs besproken. De inleiding is gratis toegankelijk voor tickethouders.

Tekst Edward Albee
Regie Hanneke Braam
SPEL Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender 
Kostuum Dorien de Jonge 
Decor Calle de Hoog 
Licht Stefan Dijkman 
Techniek Arnold Schut, Marcel Swan en Dorus van Leeuwen

Regieassistent Hiske Eriks
FOTOGRAFIE Piek, Annemieke van der Togt