Stefan de Walle, Eva van der Gucht

Herman

Herman_Affiche_Promobeeld_DEF_Staand_ZonderTekst.jpg

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.  

Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. 

Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Het stuk wordt gespeeld door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij zullen worden bijgestaan door twee jonge acteurs. 

di 19 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

Regie

Peter de Baan

script

Peter de Baan, Bart van den Donker
Fotograaf

Bram Willems