Verzoeknummer

Golden Palace

Verzoeknummer

Golden Palace

Golden Palace maakt al meer dan 20 jaar magisch-fysiek theater over de absurde tragiek van het leven. Dit seizoen brengt het gezelschap de voorstelling Verzoeknummer van gastregisseur Jessie L’Herminez.

Verzoeknummer is gebaseerd op het door Franz Kroetz geschreven toneelstuk Wunschkonzert - een tekstloos, real-time toneelexperiment uit 1973. We volgen mevrouw Rasch op een schijnbaar willekeurige avond terwijl ze thee zet, tapijt tuft en naar de radio luistert. Tot de avond een onverwachte wending neemt. Kroetz schreef het stuk als aanklacht tegen het kapitalisme en was van mening dat er een revolutie zou plaatsvinden als mensen hun woede op het systeem zouden richten in plaats van op zichzelf. Vijftig jaar later vraagt Jessie L’Herminez zich af of er in al die tijd iets is veranderd.

Een tragikomische voorstelling over hopeloze vooruitzichten en kleine dagdromen


In haar regie gaat Verzoeknummer over eenzaamheid, over het gevoel gevangen te zitten in een patroon en over de vraag hoeveel invloed we hebben op ons eigen leven. Actrices Lisa en Marie Groothof vertolken verschillende incarnaties van mevrouw Rasch in deze fysieke en beeldende voorstelling over onvervulde verwachtingen, hopeloze vooruitzichten en kleine dagdromen. 

di 23 jan 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:45
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Nederlands en Engels gesproken

 

Let op: in deze voorstelling komt het thema zelfdoding voor

T

'Een buitengewoon originele voorstelling met een sterke, coherente regie waarin alles klopt: de muziekkeuze, de aankleding en het geweldige spel.'

Theaterkrant

'Tevreden in je eentje, maar ook
eenzaam: in Verzoeknummer is
dat gevoel van alle tijden'

★★★★
De Volkskrant

Verzoeknummer, Marie Groothof-©BenvanDuin-12.jpg Verzoeknummer-Lisa Groothof-©BenvanDuin-39.jpg Verzoeknummer-Marie Groothof-©BenvanDuin-32.jpg Verzoeknummer-Marie Groothof-©BenvanDuin-04.jpg

Regie
Jessie L’Herminez
spel
Lisa en Marie Groothof

Foto
Ben van Duin