Voor ieder wat waars

De Correspondent | Rob Wijnberg

Rob Wijnberg - Voor ieder wat waars

‘Er zijn geen feiten, slechts interpretaties.’ – Friedrich Nietzsche

Terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar? Geloven we nog in waarheid? Of geloven we alleen in onze eigen waarheid?

In Voor ieder wat waars laat filosoof Rob Wijnberg zien hoe waarheid steeds meer privébezit werd en we langzaam maar zeker allemaal onze eigen feiten kregen. Zo belandden we in een samenleving waarin waarheid het moet afleggen tegen beeldvorming, waar de ratio het onderspit delft en de onderbuik bepalend is. Het gevolg: een samenleving zonder solidariteit, waarin we politiek, media en wetenschap steeds minder vertrouwen en het cynisme hoogtij viert.

Het enige dat hier iets aan kan veranderen, is een groter verhaal over vooruitgang in de 21ste eeuw. Een verhaal over de volgende stap voorwaarts. Een verhaal dat laat zien dat we samen tot ondenkbare veranderingen in staat zijn. 

Voor ieder wat waars is een krachtig medicijn tegen het hardnekkige cynisme en de gevoelde machteloosheid van deze tijd.
 

Hoe iedereen zijn eigen waarheid kreeg (en wat we daaraan kunnen doen)
 

di 17 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
L

fotografie

Frank Ruiter