Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl

Schermafbeelding 2023-04-24 om 16.44.45.png

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. Ze won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast is ze ook nog schrijver en filosoof – niet continu, maar wel steeds.

“De Bijls werk weerspiegelt een diepgaande, humoristische blik op het menselijk bestaan, waarbij ze haar filosofische achtergrond en scherpe geest gebruikt om het alledaagse op een unieke wijze te analyseren.” - De Balie

do 22 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 18,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C
Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? Janneke de Bijl - Doet u ook mensen?

“Dat De Bijl (…) de pijn en het verdriet in haar leven wél aangaat, geeft de voorstelling een prettige urgentie”

Trouw

“Geestige observaties (...) De voorstelling zit goed in elkaar”

de Volkskrant

“Harde, cynische grappen”

NRC

“Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden”

Theaterkrant

“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen”

Parool

Foto

Campagnebeeld: Merlijn Doomernik

Scènefoto's: Anne van Zantwijk