A Dutch History of Breaking

A Dutch History of Breaking

Op 11 augustus 1973 werd hiphop geboren op een feestje in New York. Dit feit wordt wereldwijd gevierd, en ook op de Nederlandse Dansdagen, waar de ontwikkeling van hiphop in Nederland dit jaar een zwaartepunt is.

In de performative lecture A Dutch History of Breaking nemen twee hiphop pionieren en artistiek leiders van twee van de belangrijkste hiphop festivals in Nederland, Tyrone van der Meer (The Notorious IBE in Heerlen) en Andrey Grekhov (Open Your Mind in Eindhoven), je mee langs de geschiedenis van hiphop. De focus wordt hierbij gelegd op breaking, de oudste hiphop-vorm in Nederland, maar ook de toekomst komt zeker aan bod! De lecture wordt doorsneden met een aantal live elementen, waaronder een Seven 2 Smoke, een in de hele wereld geliefd battle format van 20 minuten, dat in Rotterdam werd uitgevonden en in 2002 op IBE voor het eerst officieel werd uitgevoerd. 

Voorafgaand aan de performative lecture is er een workshop breaking door Lloyd Marengo, een andere hiphop pionier, die vorig jaar op de Dansdagen geëerd werd met de Gouden Zwaan. Meteen na de lecture vindt de meest experimentele battle van de Nederlandse dans plaats onder de noemer Open Your Mind X The Notorious IBE X Nederlandse Dansdagen.

Een middag in de Danstent die je niet mag missen!
 

za 30 sep 2023
Overige locaties :
Danstent op het Vrijthof
12:30 - 14:00
Dans

Zet op wensenlijst
Info

Toegang gratis, vrije inloop

D

ZIE OOK:
THE NOTORIOUS IBE

 

FOTOGRAFIE

Sjoerd Derine