DARKMATTER

Cherish Menzo | Frascati Producties | GRIP i.s.m. De Coproducers

DARKMATTER

Cherish Menzo | Frascati Producties | GRIP i.s.m. De Coproducers

In haar nieuwe creatie zoeken Cherish Menzo en haar podiumpartner Camilo Mejía Cortés naar manieren om hun lichaam los te maken van de manier waarop het wordt waargenomen en de dagelijkse realiteit waarin het zich beweegt. Ze kijken onder andere naar de hemel, naar donkere materie en naar zwarte gaten die elkaar ontmoeten en botsen om een nieuw, (afro)futuristisch en raadselachtig lichaam te baren. 

DARKMATTER wil een grondige herschikking van onze atomen creëren, op zoek naar een nieuwe vorm voor - en manier van kijken naar - ons lichaam en de complexe buitenwereld waartoe het zich verhoudt.

Lichaam kan je hypothetisch worden, een sterrenstelsel, in volle versnelling, een vloeibaar sterrenmonster, niet stervend?


Net als in haar vorige project, JEZEBEL, rekt Menzo haar bewegingstaal verder op door de ‘Chopped and Screwed’ methode toe te passen op haar bewegingstaal. Een remixtechniek uit de hiphopmuziek waarbij het tempo sterk wordt verlaagd. Door de noties van tijd op te rekken, verandert het register en weet het uitvoerende lichaam nieuwe lezingen te genereren. 

DARKMATTER is genomineerd voor de Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2023.

zo 1 okt 2023
Bordenhal
12:15 - 13:30
Prijs € 18,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
Cherish Menzo - DARKMATTER Cherish Menzo - DARKMATTER

FOTOGRAFIE

Bas de Brouwer

Yaqine Hamzaoui & Yema Gieskes