Homme

LAVA Collective

LAVA Collective - HOMME

Met haar kenmerkende taal van dans en motoriek vol gecomprimeerde woede en rauwheid, laat Patricia van Deutekom menselijke emoties in een breekbare balans resoneren. Na het succesvolle Furia (2022) en La Despedida (2023) brengt Van Deutekom met haar nieuwe werk Homme een gewaagde blik op mannelijkheid.

Homme is een tweeluik (double-bill) van haar twee meest recente werken; étude des hommes en Unman. Een duet en een kwartet met dezelfde thematiek, maar geheel anders in energie en dynamiek. Het brengt het publiek een verrassende combinatie en krachtmeting in dans.

Geloof en menselijke emoties spelen een belangrijke rol in het werk van Van Deutekom. In Homme onderzoekt zij de kwetsbaarheid van broederschap en manhaftigheid vanuit verschillende perspectieven.

“Met Homme wil ik mijn nieuwe bevindingen en opvattingen over de kracht en speelsheid van mannelijkheid onderzoeken die schuilgaan in kwetsbaarheid en fragiliteit.”

- Patricia van Deutekom


In étude des hommes exploreert zij met twee vrouwelijke dansers van haar LAVA Collective het thema mannelijkheid vanuit een vrouwelijke visie en lichaamstaal. Een onderzoek naar een basis, het verhaal en de kracht die schuilgaat achter de emoties jaloezie, eenzaamheid en verbondenheid.

Unman is een zoektocht naar zowel mannelijkheid als vrouwelijkheid. Een onderzoek naar eigenschappen, gedragingen en voorkeuren toegeschreven aan verschillende genders. De dansers maken zich los van het vaste stramien, los van verwachtingen, maar verlangend naar houvast.

wo 17 apr 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:20
Prijs € 17,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
LAVA Collective - Homme LAVA Collective - Homme LAVA Collective - Homme LAVA Collective - Homme

Concept

Patricia van Deutekom

Choreografie

LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom 

FOTOGRAFIE 

Hannemijn de Grood, Martijn Kappers