Ronde Tafel Sociale Veiligheid

Ronde Tafel Sociale Veiligheid

De Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) organiseert in samenwerking met de Nederlandse Dansdagen een ‘NAPK Uitgelicht’ over sociale veiligheid in de danssector. 

Grensoverschrijdend gedrag is een van dé maatschappelijke thema’s van dit moment. Ook in de danssector worden meldingen gemaakt van seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en andere ongewenste gedragsvormen. Niet omdat ze ineens vaker voorkomen, maar omdat er meer aandacht voor is, meer mensen grensoverschrijdend gedrag niet meer tolereren en meer mensen melding durven te maken. 

In samenwerking met NAPK gaat dit Ronde Tafelgesprek over het aanpakken en beter nog, voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksisme en machtsmisbruik in de danswereld. 

Het programma wordt verzorgd door Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten (SSVP) en start met een introductie van het onderwerp door Drs. Alie Kuiper, specialist in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Na de introductie vindt er een open gesprek plaats waar gezamenlijk wordt ingaan op de vraag: Hoe creëer je een veilige (werk)sfeer in jouw organisatie?
 

zo 1 okt 2023
Overige locaties :
Edmond Hustinxzaal
11:00 - 12:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis toegang, aanmelden verplicht

D

Moderator

Lene Grooten
Panelleden

Tanja Hoetjer (Vertrouwenspersoon Nederlands Dans Theater)
Judith Boessen (Docent en schrijver van publicaties over sociale veiligheid in het kunstvakonderwijs)
Gerda van de Kamp (Zakelijk leider Panama Pictures)