Spring

Introdans

12.06.2024 Introdans - Spring ©Introdans Hans Withoos (4).jpg

Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.

De creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in Spring wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. Naast twee van de grootste publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans – Cantata en (drie delen uit) Rossini Cards – creëert Bigonzetti, speciaal voor Introdans, ook een nieuwe bruisende choreografie.

Nieuwe creatie en Rossini Cards
Spring gaat van start met een feestelijk openingsdeel, dat naast een volledig nieuwe creatie van Bigonzetti – een uiterst fysiek werk voor een groot dansersensemble – bestaat uit drie delen uit zijn veelgeprezen Rossini Cards. Bigonzetti liet zich voor dit ballet inspireren door het werk van landgenoot Gioacchino Rossini (1792-1868), die behalve een beroemd barokcomponist ook een fijnproever en uitstekende kok was.

Cantata
Na de pauze vervolgt Spring met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde ‘powerstuk’ laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd. Mannen en vrouwen meten zich in krachtige ensembledansen en ontmoeten elkaar in prachtige duetten. Dramatisch en weemoedig, dan weer licht en humoristisch.

 

 

za 1 jun 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

 

Choreografie
Mauro Bigonzetti
Livemuziek
Assurd (Italiaanse vrouwenfolkgroep)

foto

Hans Withoos