Robin Hood 6+

Phion & Theater Sonnevanck

Robin Hood 6+

Phion & Theater Sonnevanck

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Met Robin Hood maken Phion en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal naar het nu.

Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie


Het orkest, bestaande uit 30 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

za 30 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 20:45
Prijs € 24,50
Kinderen € 19,50
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
F
'Theater Sonnevanck en Phion weten deze oude legende moeiteloos op te tuigen met actuele onderwerpen in herkenbare grappen, met precies genoeg momenten van spanning, sensatie en gevoeligheid' 
Theaterkrant
TheaterSonnevanck_RobinHood-1.jpg TheaterSonnevanck_RobinHood-40.jpg TheaterSonnevanck_RobinHood-74.jpg TheaterSonnevanck_RobinHood-83.jpg

tekst Ilse Warringa

concept & regie Daniël van Klaveren

muziek concept Joris Nassenstein

spel Yamill Jones, Erik van Muiswinkel, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post en Howard Komproe

vormgeving Dieuweke van Reij

Beeld Benning & Gladkova (campagnebeeld), Michèle Giebing (repetitiebeelden)