Mattias Spee (piano)

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent - Mattias Spee (piano)

De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht.

Een concert als een reis door de nacht – met eigen werk en stukken van componisten zoals Chopin, Poulenc en Skrjabin, die zich hebben laten inspireren door het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. Uit het juryrapport: ‘Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoirekeuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting.’

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair.

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 8 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Kamermuziek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCL. KOFFIE EN VLAAI VOORAF

K

Programma

Mattias Spee
Insomnia
Gijs Idema

Nieuw werk
Lisa Weyrauther
Nieuw werk 
Werken van
Chopin, Poulenc en Skrjabin

Dutch Classical Talent - Mattias Spee (piano) Dutch Classical Talent Winaars

FOTOgrafie

Marco Borggreve