Mattias Spee (piano)

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent - Mattias Spee (piano)

De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht.  Een concert als een reis door de nacht: Spee speelt eigen werk en stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

Mattias Spee

Mattias Spee is al ‘in potentie een van de avontuurlijkste pianisten in de scene’ genoemd. Hij heeft een brede muzieksmaak, houdt van improviseren, speelt ook jazz en hij besteedt graag aandacht aan werken en componisten die onder het stof der vergetelheid dreigen te raken. Daarnaast is hij een uitgesproken veganist die zijn zorgen om de planeet en onze levensstijl ook via programma’s naar buiten brengt.

Rebels
Volgens de jury van Dutch Classical Talent is Mattias Spee ‘Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant die ook improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoire keuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting. Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen en vaart helemaal zijn eigen koers.’


Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair.

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 8 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Kamermuziek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCL. KOFFIE EN VLAAI VOORAF

K


Programma

 Gijs Idema
Nieuw werk
Lisa Weyrauther
Nieuw werk 
Werken van
Chopin, Poulenc en Skrjabin

Dutch Classical Talent - Mattias Spee (piano) Dutch Classical Talent Winaars

FOTOgrafie

Marco Borggreve