Adriaan Willaerts vergeten meesterwerk

Dionysos Now!

Adriaan Willaerts vergeten meesterwerk

Dionysos Now!

Vijfhonderd jaar nadat musici uit de Lage Landen in heel Europa furore maakten, blijven onze contreien een keurmerk voor polyfonie.

Het levende bewijs: Dionysos Now! Een van de meest opwindende oudemuziek-formaties van nu. Dat juist Adriaen Willaert, ooit de ster-kapelmeester van de San Marco in Venetië, in het oog staat van de storm die tenor en oprichter Tore Tom Denys wil ontketenen, is geen toeval: met het West-Vlaamse Roeselare delen ze dezelfde geboortegrond. Willaerts Missa Mittit ad Virginem verscheen dankzij dit ensemble voor het eerst op cd en siert nu ook het concertaffiche.

 In samenwerking met Organisatie Oude Muziek.


Dionysos Now!
Zes stemmen, tonnen ervaring, een ijzersterke overtuiging en een onvermoeibare drive: dat is het kapitaal van Dionysos Now!, het in 2020 gestarte passieproject van de Belgische tenor Tore Tom Denys. Met Wenen als thuisbasis en wereldwijde concertervaring, zetten de zangers zich onverdroten in als ambassadeurs van de Frans-Vlaamse polyfonisten.

Vertrekpunt zijn steeds de originele manuscripten en drukken die de voetsporen dragen van componisten als Adriaen Willaert, Denys’ stadsgenoot en ultieme bron van inspiratie. Maar de vertolkingen van het ensemble staan met beide benen in het heden, dankzij het stemmenspel op het scherp van de snede en de immersieve kwaliteit van de ensemblesound die zich als een kathedraal van klank verheft uit de individuele partijen. Met drie opnames op vinyl gewijd aan Willaert kiest het ensemble ook qua discografie voor kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit.

za 25 nov 2023
Sint Janskerk
20:30 - 21:40
Prijs € 29
Klassiek - Vocaal
Tickets
Zet op wensenlijst
K

 

PROGRAMMA

Adriaen Willaert c. 1490-1562
Missa Mittit ad VirginemMUSICI

Terry Wey 
countertenor

Bern Oliver Fröhlich, Jan Petryka, Julian Podger 
tenor

Tim Scott Whiteley 
bariton

Joachim Höchbauer 
bas

Tore Tom Denys 
tenor en muzikale leiding