Georgia Burashko (mezzosopraan)

Dutch Classical Talent

10.03.2024 Dutch Classical Talent - Georgia Burashko (mezzosopraan)_Thumbnail.png

Vier eeuwen schoonheid
In Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko de grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar diverse bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de hoogbarok en veel later. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs in deze reis door vier eeuwen schoonheid.

Georgia Burashko
De Canadese mezzosopraan Georgia Burashko bleef na haar Master Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag wonen. Inmiddels is ze een Young Bach Fellow bij de Nederlandse Bachvereniging en gaat ze komend seizoen op tournee met Les Arts Florissants.
‘Burashko overtuigt met haar rustige podiumpresentatie, warme stem en heldere dictie’, aldus de jury van Dutch Classical Talent

Karmit Fadael
Zoals elke laureaat voert ook Georgia Bukashko een nieuw werk uit van een Nederlandse componist. Haar keus viel op de Nederlandse-Israëlische Karmit Fadael. Ze is nog jong, maar geldt al als een veelgevraagd componiste. Zo klinkt er dit seizoen ook een nieuw vioolconcert van haar hand. Desondanks omschreef de Volkskrant haar werk al eens als ‘miniaturen met het grote gebaar.’


Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair.

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 10 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Vocaal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

incl. koffie en vlaai vooraf

K


Programma

Werken van

Purcell
 
Händel
 
Vaughan Williams
 
Karmit Fadael

Dolly Parton

Mezzosopraan en slagwerk

Georgia Burashko

gamba

Alex Baker, Anna Lachegyi

luit

Asako Ueda

blokfluit en fagot

Hannah Voss 
fotograaf

Marco Borggreve