Wetenschap voor iedereen

Universiteit van Nederland LIVE

Universiteit van Nederland LIVE - Wetenschap voor iedereen

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen.

Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt. De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, brein, crime, voedsel, ruimte(vaart), natuur-/scheikunde en geschiedenis. De Universiteit van Nederland brengt met deze live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.


Programma:
Op 10 oktober geven deze drie wetenschappers lezingen over de volgende thema's:

  • Mátyás Bittenbinder (VU Amsterdam) - thema: biologie
  • Marieke Dewitte (Universiteit Maastricht) - thema: seks
  • Sebastiaan de Vet (TU Delft) - thema: astronomie

In samenwerking met Studium Generale van Universiteit Maastricht.

di 10 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:20 / 1 pauze
Prijs € 24,50
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
L
Matyas Bittenbinder 1x1.png Marieke Dewitte-vierkant.png sebastiaan de vet.PNG 64661feeb27500a28ae2b16e_FuadHassenFOTO-p-1080.jpg

Over presentator Fuad Hassen
Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen. Sinds 2006 speelt Fuad in theaters door heel het land als comedian en is daarnaast ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals.