Gendermonologen

Raymi Sambo Maakt

Raymi Sambo Maakt - Gendermonologen

“Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te vallen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.
 
Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.
 

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.
 

vr 29 mrt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:45
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 6 februari 2024 naar 29 maart 2024.

T
Gendermonologen is niet alleen een viering van diversiteit en inclusie, maar ook een kritische reflectie op de maatschappelijke normen en verwachtingen rond genderidentiteit. ”

Parool

“Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk theater dat veel publiek verdient.”

★★★★★
Scènes

“Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.”

★★★★
NRC

“Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijk bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd.”

Theaterkrant

Raymi Sambo Maakt - Gendermonologen Raymi Sambo Maakt - Gendermonologen Raymi Sambo Maakt - Gendermonologen Raymi Sambo Maakt - Gendermonologen

SPEL Melvin Aroma (hij/hem), Jimmi Heijgelaar (hij/hem), Joëlle Toeange (zij/haar), Sjoerd Eltink (hij/diens), Jiska Mensink (zij/haar)

idee, regie, co-auteur Raymi Sambo (hij/hem)

teksT Ayden Carlo (hij/hem)

choreografie Carolien Canters (zij/haar), Anne Suurendonk (zij/haar)

dramaturgie Gerardjan Rijnders (hij/hem)

compositie Kaspar Schellingerhout (hij/hem)

decor Marcel Kranendonk (hij/hem)

kostuum Timo Arling (hij/hem)

FOTOGRAFIE Bart Grietens