Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht

Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum, dat hij schreef samen met Alwin Grijseels. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. Ik blijf bij je is een troostrijke en ontroerende vertelling over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien als wie hij is.

In 1983 emigreert Abbie Chalgoum als peuter van Marokko naar Nederland. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo; hij is een geliefd docent op het Valuascollege, speelt in de Venlose Revue, wordt Prins Carnaval, staat op de kieslijst van de PvdA in Venlo en kruipt in de huid van Jezus tijdens de Passiespelen. Hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren.
 

‘Inhoud indringend, vorm prachtig en spel ijzersterk’ 

★★★★
De Limburger

wo 13 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 17,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Reprise

Video-inleiding
Bereid je voor met de video-inleiding door Abbie Chalgoum, Michel Sluysmans en Michiel Voet.

 

Ook te zien in Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)

T
13.03.2024 TGM - Ik blijf bij je (c) Ben van Duin, Marie Cecile Thijs (6).jpg 13.03.2024 TGM - Ik blijf bij je (c) Ben van Duin, Marie Cecile Thijs (1).jpg 13.03.2024 TGM - Ik blijf bij je (c) Ben van Duin Scenefoto (5).jpg 13.03.2024 TGM - Ik blijf bij je (c) Ben van Duin Scenefoto (2).jpg

Tekst Michel Sluysmans, Alwin Grijseels

regie Michel Sluysmans

spel Abbie Chalgoum

Fotograaf Ben van Duin, Marie Cecile Thijs