Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht – Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum.

Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. In een regie van Michel Sluysmans belooft Ik blijf bij je een troostrijke en ontroerende vertelling te worden over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien zoals hij is.

Een ongekende tragedie
met een happy end


In 1983 emigreert Abbie Chalgoum als peuter van Marokko naar Nederland. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo; hij is een geliefd docent op het Valuascollege, speelt in de Venlose Revue, wordt Prins Carnaval, staat op de kieslijst van de PvdA in Venlo en kruipt in de huid van Jezus tijdens de Passiespelen. Hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren.

Ik blijf bij je is een emotioneel beklemmend verhaal over een alsmaar groter wordende dreiging. Abbie wordt gegrepen door een depressie die hem niet los wil laten. De verstoorde band met zijn vader, de stemmen in zijn hoofd en zijn overmatige drankgebruik zijn de basis van deze tragedie met een happy end.
 

wo 23 nov 2022
Bordenhal
20:00 - 21:10
Prijs € 16,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCLUSIEF Nagesprek met Abbie Chalgoum

T

Bewerking
Michel Sluysmans, Alwin Grijseels
regie
Michel Sluysmans
spel
Abbie Chalgoum
FOTOGRAFIE

Cecile Thijs