Melancholia

Het Nationale Theater

01.12.2023 Het Nationale Theater - Melancholia (c) Anne Claire de Breij (3).jpg

Na de hitvoorstelling De Jaren regisseert Eline Arbo nu Melancholia, het sciencefiction-meesterwerk van filmregisseur Lars von Trier. Een prachtig verhaal over de leugens die wij onszelf vertellen: dat onze systemen werken, dat wij perfecte huwelijken nodig hebben en dat de aarde niet aan het sterven is. Lars von Trier weet op geniale wijze een persoonlijk en intiem menselijk portret te combineren met het allergrootste en belangrijkste thema van nu: het einde van de wereld.

Melancholia begint met een feest, waarbij je als publiek te gast bent. Justine trouwt met haar droomman in het prachtige landhuis van haar zus Claire. Maar op de avond van haar perfecte bruiloft valt ze stilletjes uit elkaar. Claire ontfermt zich als enige over haar zus, maar kan niet voorkomen dat het uitbundige feest uitloopt op een onvermijdelijk fiasco. 

Eline Arbo regisseert het meesterwerk van filmregisseur Lars von Trier


Terwijl Justine met haar depressie worstelt, wordt ze aangetrokken tot een schijnbaar onschuldige ster aan de hemel. Het blijkt de mysterieuze planeet Melancholia, die op ramkoers ligt met de aarde. De confrontatie met de dreigende ondergang, verandert de relatie tussen de twee zussen. Justine bloeit op, terwijl Claire steeds meer in paniek raakt. Hoe ga je om met het gevoel van machteloosheid? Hoe leef je als je weet dat het einde eraan komt? Melancholia is een dystopische en existentiële voorstelling vol muziek, sterke personages en theatrale verbeelding.

Voorprogramma in samenwerking met Studium Generale.

za 2 dec 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Toneel / Theater

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
T


Bekijk hier alvast de trailer van de film Melancholia uit 2011 met hoofdrollen voor Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg en Alexander Skarsgård

naar de film van
Lars von Trier
Regie en bewerking
Eline Arbo
muziek
Thijs van Vuure
SPEL
Hein van der Heijden Mariana Aparicio, Bram Coopmans, Teun Donders, Antoinette Jelgersma, Fjodor Jozefzoon, , Yela de Koning, Mike Zanting

fotograaf

Anne Claire de Breij