Strangely Familiar

Jakop Ahlbom Company

JAC_Strangely_Familiar_keyvisual_NoTitle_2000x2000.jpg

Jakop Ahlbom Company presenteert Strangely Familiar, een surreële voorstelling over sociale druk en eigenwaarde. 
 

De hoofdpersoon in Strangely Familiar wordt door zijn collega’s niet gezien. Hij ontvlucht zijn moeizame bestaan door weg te dwalen naar een gedroomde wereld, waarin alles kan bestaan waarnaar hij verlangt. Hij is echter niet in staat zijn dromen waar te maken. Als er een nieuwe werknemer op kantoor komt, blijkt deze man zijn perfecte evenbeeld. Hoe komt het dat deze dubbelganger de erkenning krijgt waar onze hoofdpersoon al zo lang naar verlangt? Hij wordt geconfronteerd met alles wat hij zelf niet is of niet durft te zijn of misschien ook wel niet wil zijn. Zijn dromen verworden tot nachtmerries, en lijken de werkelijkheid over te nemen. In Strangely Familiar wordt de worsteling verbeeld die de hoofdpersoon doormaakt en komen we als het ware in zijn hoofd terecht. Met alle consequenties van dien.   
 

Strangely Familiar is mede geïnspireerd op de dystopische werkelijkheid van de serie ‘Severance’ van o.a. Ben Stiller en de absurde films van Roy Andersson. Ook is Dostjevski’s novelle ‘De Dubbelganger’ een belangrijke inspiratiebron geweest. 

di 27 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:20
Sterrang € 31
Rang 1 € 26
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T
72dpi Media use Jakop Ahlbom ©Rahi Rezvani 2023_7.jpg 72dpi Media use Jakop Ahlbom ©Rahi Rezvani 2023_21.jpg 72dpi Media use Jakop Ahlbom ©Rahi Rezvani 2023_8.jpg 72dpi Media use Jakop Ahlbom ©Rahi Rezvani 2023_16.jpg

Regie Jakop Ahlbom

Spel Erwin Boschmans, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark/Inez Almeida, Fabio Maniglio, Luca Maniglio, Daphne Masé

Fotografie Léon Hendrickx, Rahi Rezvani