What Ever Happened to Mr. Pete

Het Zuidelijk Toneel

31.01.2024 Het Zuidelijk Toneel - What Ever Happened to Mr. Pete (c) Sofie Knijff (1).jpg

Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu.

Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een wand in tweeën gedeeld. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen? Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling die luchtig en krokant is en voldoende filosofische stevigheid heeft. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit.

Grip verliezen en het gevoel
hebben daarin alleen te zijn


De zaal en het podium worden in tweeën gedeeld door middel van een doek. Iedereen krijgt bij binnenkomst een koptelefoon uitgedeeld. Als publiek zie je maar de helft van het podium, waardoor je continu afvraagt of de andere helft van het publiek hetzelfde ziet en hoort als jij.

wo 31 jan 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Regie en tekst
Sarah Moeremans, Joachim Robbrecht
Spel
Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg, Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries 

foto
Sofie Knijff