OXYGEN

OXYGEN

OXYGEN is Limburgs eerste urban dansgezelschap, opgericht door de jonge Maastrichtse danser en choreograaf Jennifer Romen. Na optredens bij (inter)nationale televisieprogramma’s als Dance Dance Dance, Got Talent en World of Dance, maakte het gezelschap in 2023 met veel succes de stap naar het theater met de voorstelling Delusion. In theaterseizoen 2024-2025 volgt DELUSION II.

Begin 2024 vestigden zowel OXYGEN als OXYGEN Academy of Dance zich tijdelijk in Theater aan het Vrijthof als artist in residence. Het dansgezelschap gaat de ruimtes aan de Statenstraat twee jaar lang in gebruik nemen, tot en met 31 december 2025. Op deze manier worden de ruimtes optimaal benut tot aan de start van de bouw van de nieuwe Middenzaal.

Theater aan het Vrijthof is verheugd over deze nieuwe samenwerking en verwelkomt OXYGEN graag in huis. “OXYGEN is een uniek, jong gezelschap dat acteert op wereldniveau. Met hun danslessen en -producties brengen zij een publiek mee dat wij normaal niet in het theater hebben. Wij zijn daarom ook trots dat we ze in Maastricht kunnen behouden.” - Brigitte van Eck. 

Meer informatie:

WE ARE OXYGEN

F