De keuze van 

REMY EVERS

Remy Evers (Maastricht, 1992) is een Nederlandse cabaretier. Hij studeerde in 2017 met de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (onder anderen Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In seizoen 16-17 tourde hij samen met Minou Bosua (Bloeiende Maagden) door het land met haar voorstelling Minoux. In 2019 won Remy de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten.

Remy is niet alleen in het theater te zien en te horen. Hij was ook acteur in bijvoorbeeld Komt een man bij de dokter, was gastschrijver bij De Orde van de Dag van Het Zuidelijk Toneel en Het Nieuw Utrechts Toneel en leverde recent nog een vaste bijdrage aan het radioprogramma De Avondklok op 100% NL.

Na het grote succes van zijn voorstelling Gewoon Remy in theaterseizoen 22-23 en zijn optreden tijdens de seizoenspresentatie van seizoen 23-24 van Theater aan het Vrijthof , is Remy in oktober 2023 nog te zien met de reprise van Gewoon Remy.

06.11.2023 Kommil Foo - Grind (c) Michel Goessens (1).jpg

Kommil Foo

GRIND


MaANDAG 6 novEMBER 2023

“Kommil Foo is een must see. Deze Belgische broers weten je in no time te boeien met alle facetten van het cabaret. Het is grappig, ontroerend, verhalend, beeldend... het omvat clownerie, slapstick, muziek: alles komt aan bod. En goed ook. Toen ik nog op de cabaretopleiding in Den Bosch zat moesten wij verplicht een aantal voorstellingen per jaar bekijken. Toen leerde ik hun kennen met hun voorstelling Breken. Deze heb ik 3 keer gezien, 1 keer verplicht en 2 keer vrijwillig. Hun nieuwste voorstelling Grind is al in première gegaan en de recensies zijn te gek. Denk dat je deze dus wel ff snel aan je winkelmandje moet toevoegen.”
 

> MEER INFo

04.04.2023 Elke Vierveijzer - Drift (c) Elke Vierveijzer (3)_LR.jpg

Elke Vierveijzer

DRIFT


doNDERDAG 23 novEMBER 2023

“In 2021 won Elke - meer dan terecht - de Poeilifinario in de categorie kleinkunst. Maastricht, deze win je echt niet zomaar. Elke schrijft zulke mooie liedjes en heeft een prachtige stem. Mocht je nog niet bekend zijn met haar materiaal, check dan zeker even haar Spotify speellijst, maar beter nog, zorg dat je haar live ziet.”
 

> MEER INFo

23.01.2024 Diederik van Vleuten (c) Hessel Stuut (3).jpg

Diederik van Vleuten

BOUWJAAR '61


DINSDAG 23 janUARI 2024

“Diederik van Vleuten is de reden waarom ik cabaret ben gaan maken. Hij is absoluut een meesterverteller. Hij is die geschiedenisleraar waardoor je geïnteresseerd raakt in geschiedenis. Diederik heeft tot nu toe een aantal verschillende tijdvlakken en historische personages behandeld: een voorstelling over Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog, Churchill... Check vooral ook de tv-serie Diederik en Da Vinci, zo goed! Weet je wat het is, veel mensen denken: ‘ik heb niet zoveel met de oorlog’, of ‘ik heb niet zoveel met Da Vinci, dus dan zal het wel niks voor mij zijn.’ Juist deze persoon moet je meenemen naar deze voorstelling. Het is grappig, verhalend, muzikaal en je steekt er ook nog iets van op. Win, win.”
 

> MEER INFo

04.03.2024 Orkater eester en margarita (c) Sanja Marusic (1).jpg

Orkater | De Nieuwkomers - KONVOOI

DE MEESTER EN MARGARITA


MAANDAG 4 MAART 2024

“Heb deze voorstelling vorig jaar gezien op aanraden van vrienden en hij is meer dan de moeite waard. Het is een toneelvoorstelling gebaseerd op het boek De meester en Margarita, uit de tijd van de Sovjet-Unie. Onderdrukking, censuur, machtspelletjes en verlangen naar een betere wereld. Lang geleden geschreven, maar nu erg actueel. Het zijn drie verhaallijnen die door elkaar heen lopen en eigenlijk zo goed geschreven zijn dat je iedere keer benieuwd bent hoe het verhaal verder gaat. De acteurs zijn super goed, er word prachtig gezongen, scherpe grappige dialogen en sowieso geeft het goede gesprekstof voor in de foyer.”
 

> MEER INFo

29.06.2024 philzuid - At the Movies Flying Heroes (c) Adobe Stock.jpeg

Philzuid

AT THE MOVIES: FLYING HEROES


ZATERDAG 29 junI 2024

“Ik ben zelf een ongelofelijke filmliefhebber en iedere filmliefhebber weet dat de muziek een film echt tot een hoger niveau kan tillen. Nu zag ik dus in de brochure deze voorstelling staan en dit lijkt me zo vet! Flying Heroes is een hommage aan John Williams. Deze beste man componeerde muziek uit Harry Potter, Star Wars, Superman, Jurassic Park en nog veel meer. En als ik het goed begrijp krijg je op een groot scherm originele filmbeelden te zien en gaat Philzuid deze met livemuziek begeleiden. Zo cool!”
 

> MEER INFo