LOCA­TIES

Naast voorstellingen en concerten in ons eigen huis, programmeert Theater aan het Vrijthof veelvuldig op andere locaties in de stad. We stellen onze speelplekken graag aan je voor.

zie ook
locaties huren

Theater aan het Vrijthof.jpg

THEATER AAN HET VRIJTHOF

Vrijthof 47


Op de fundamenten van het klooster van de Witte Vrouwen waarop het Generaalshuis gebouwd werd, is sinds 1992 Theater aan het Vrijthof gevestigd. Het gebouw heeft in de loop van de tijd vele functies gekend: bureau van de gemeenteontvanger, politiebureau, stadsbibliotheek, stadsarchief en meer. 

> MEER INFO

De Bordenhal.JPG

DE BORDEN­HAL

Plein 1992-15


De Bordenhal is de thuisbasis van Toneelgroep Maastricht. Gelegen aan de oostelijke oever van de Maas, beschikt het over een moderne, multifunctionele ‘vlakke vloer’-zaal met ongeveer 160 zitplaatsen.

> MEER INFO
 

AINSI2.png

AINSI

Lage kanaaldijk 112-113


Aan de rand van Maastricht staat een uniek pand dat ruimte biedt aan activiteiten die de grenzen van de podiumkunstdisciplines opzoeken en overschrijden, zodat er nieuwe mengvormen ontstaan. AINSI is een huis van makers en een broedplaats voor podiumkunsten en jong talent.

> MEER INFO

Sint Janskerk 4582 (c) Hugo Thomassen.jpg

SINT JANS­KERK

Henric van Veldeke­plein


De Sint Janskerk is een monumentaal kerkgebouw dat kenmerkend is voor het historische stadsbeeld van Maastricht. De kerk is gelegen aan het Vrijthof, tegenover het theater, en zorgt voor een zeer sfeervolle beleving van onze klassieke muziekconcerten.

> MEER INFO

 

Locaties-Bonnefantenmuseum (2).jpg

BON­NE­FANTEN
MU­SEUM

Avenue Ceramique 250


Het Bonnefantenmuseum is een museum voor beeldende kunst in Maastricht en één van de drie provinciale musea in Limburg. De museumcollectie bestaat uit oude, moderne en hedendaagse kunst 

> MEER INFO

 

Theater a-h Vrijthof Cellebr.0787.jpg

CELLE­BROE­DERSKAPEL

Celle­broeders­straat 4


Verscholen achter een monumentale poort op de Brusselsestraat is de Cellebroederskapel, een van  Maastrichts meest verborgen monumenten, te vinden. De kapel biedt, met een fenomenale akoestiek, een perfecte setting voor onze kamermuziekconcerten.

> MEER INFO

 

Locaties-Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek (3).jpg

ONZE LIEVE
VROUWE­BASI­LIEK

Onze Lieve Vrouweplein 7


De Onze Lieve Vrouwebasiliek is een romaanse kerk in het centrum van Maastricht, gelegen aan het gelijknamige Onze Lieve Vrouweplein. De kerk en kapel zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk. Een zeer bijzondere en authentieke locatie met een prachtige akoestiek.

> MEER INFO

 

Locatie-Toneelacademie (1).jpg

TO­NEEL­ACA­DE­MIE
MAAS­TRICHT

Len­culen­straat 31-33


De Toneelacademie Maastricht werd in 1950 opgericht. In de theaterzaal worden voorstellingen gegeven; door studenten van de eigen opleidingen maar wordt tevens gebruikt voor het programma van Theater aan het Vrijthof.

> MEER INFO

 

Locaties-Centre-Ceramique (5).jpg

CENTRE CÉRA­MIQUE

Avenue Céramique 50


Centre Céramique verwelkomt jong en oud in de bibliotheek, deelt verborgen verhalen met bezoekers van het Maastricht Museum, biedt een omgeving voor talentvolle muzikanten en helpt bezoekers op weg met culturele kennis, digitale vaardigheden en werk.

> MEER INFO

 

Theater Kumulus2.jpg

KU­MU­LUS THEATER

Herbenus­straat 89


Kumulus is dé plek voor talentontwikkeling op het gebied van muziek, beeldende kunsten, dans, theater en schrijven in Maastricht en omgeving. Het theater van Kumulus leent zich uitstekend voor kleinere voorstellingen.

> MEER INFO

Entree Sint Servaas Basiliek.jpg

SINT SER­VAAS­BASILIEK

Keizer Karelplein 4


De middeleeuwse Sint Servaasbasiliek wordt beschouwd als de oudste in gebruik zijnde kerk van Nederland. Theater aan het Vrijthof brengt hier intieme (klassieke) concerten ten gehore.

> MEER INFO

Conservatorium_MG_0152.jpg

CON­SER­VA­TOR­IUM MAASTRICHT

Bonne­fanten­straat 15


Conservatorium Maastricht is een internationaal georiënteerd conservatorium dat (inter)nationale studenten opleidt in de richtingen Klassiek, Jazz/Pop en Docent Muziek.

> MEER INFO

 

Locaties Theresiakerk (c) Jean Pierre Geussens.jpg

OPUS 9 (THER­ESIA­KERK)

Sint Theresia­plein 9


Deze kerk is gelegen aan het Theresiaplein in de wijk Biesland, aan de rand van het Maastrichtse stadscentrum. De Theresiakerk is inmiddels omgedoopt tot Opus 9 en fungeert als de thuisbasis van Philzuid.

> MEER INFO