Componistendag 2021

Online muziekcollege Componistendag 2021
Ralph Vaughan Williams

zaterdag 23 januari 2021 / 20.00 uur / tickets >>

Tijdens de Componistendag Maastricht 2021 staat Ralph Vaughan Williams centraal. De Componistendag kan vanwege de coronamaatregelen niet op de reguliere manier plaatsvinden. Als alternatief hebben wij samen met philharmonie zuidnederland een online muziekcollege voor u samengesteld. De prachtige Achtste Symfonie, dat volgens kenners behoort tot het beste van Vaughan Williams,​​ wordt omlijst door twee interviews. 

Gastheer is programmamaker Neil Wallace. Geroemd om zijn muzikale kennis en bevlogenheid, brengt hij samen met dirigent Ed Spanjaard Ralph Vaughan Williams tot leven en spreekt hij met Ferenc Laczó PhD (Assistant Professor with Tenure in History) over de ontwikkelingen wat betreft de Brexit in relatie tot de tijdgeest waarin Vaughan Williams zijn symfonie schreef.

Als herschepper van de Angelsaksische volkslied- en muziektraditie zorgde Ralph Vaughan Williams voor vele muzikale hoogtepunten. Zijn zeer uitgebreide oeuvre wordt, afgezien van evergreens als The Lark Ascending, in ons land helaas maar zelden uitgevoerd. Dat maakt het extra bijzonder dat deze editie van de Componistendag Maastricht geheel gewijd is aan deze Britse grootmeester.

De Componistendag Maastricht is een unieke coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland

Programma

20.00 uur - Opening

20.05 uur - Interview Neil Wallace met Ed Spanjaard

20.15 uur - Symfonie nr 8

20.50 uur - Interview Neil Wallace met Ferenc Laczó PhD
(in het Engels)

21.00 uur - Einde

Honorair dirigent 
Ed Spanjaard
Host 
Neil Wallace
In samenwerking met 
philharmonie zuidnederland