<Afbeelding (ID 5070) bestaat niet>

Interview van
Theo van Gogh na 17 jaar
te zien met Thijs Römer en Sigrid ten Napel

Na een remake in Amerika en toneelvoorstellingen over de hele wereld is Interview nu voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters met Thijs Römer (o.a. Blind Date, The Normal Heart, Moordvrouw) en Sigrid ten Napel (o.a. Penoza, Riphagen, Overspel). Interview is gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh uit 2003. De regie is in handen van Guy Clemens. Interview is dinsdag 24 november 2020 te zien in Theater aan het Vrijthof.

Een oorlogsverslaggever (Thijs Römer) moet de populairste actrice van het land (Sigrid ten Napel) interviewen. Hij heeft er weinig zin in, maar zij misschien nog wel minder. De soapster is gewend dat journalisten alleen geïnteresseerd zijn in haar lichaam en haar nieuwste vriendje. De journalist weet niet beter dan onmiddellijk de diepte in te gaan; een diepte die hij bij haar niet vermoedt. Maar daarin vergist hij zich. Er ontspint zich een psychologisch machtsspel tussen de twee gehavende karakters: litteken ontmoet litteken. De avond ontspoort, het interview schiet alle kanten uit, afwisselend geestig, openhartig en keihard. Interview is een clash tussen de massacultuur en de elite, maar bovenal een zoektocht naar liefde en erkenning.

'Eén ruimte, twee acteurs en het vlijmscherpe duel in woorden'


Uitgangspunt van de voorstelling is de meest kale versie van het verhaal, zoals ook Theo van Gogh het destijds heeft aangepakt: één ruimte, twee acteurs en het vlijmscherpe duel in woorden. Dit brengt de vertelling niet alleen terug tot haar essentie, het zorgt er ook voor dat de voorstelling speelbaar is binnen de richtlijnen van het RIVM. Interview is een gevecht tussen twee gemankeerde persoonlijkheden, maar ook een duel met onze gecompliceerde tijd.

Thijs Römer: ‘Het werk van Theo van Gogh is een constante in mijn carrière, van de serie Najib & Julia toen ik net van de toneelschool kwam tot en met Interview nu. Na de film en de remake is het toneelstuk op veel plekken in de wereld gespeeld, het is de hoogste tijd voor een Nederlandse versie. Interview is voor mij bovenal een zoektocht naar troost. Dat Theo zich nu mogelijk omdraait in zijn graf, neem ik voor lief.’

Sigrid ten Napel: ‘Los van dat het ook spannend is, vind ik het vooral een feest om in tijden als deze weer met m’n vak aan de slag te kunnen. Interview biedt voor acteurs een zeer dynamische speelarena, waarin we ons helemaal uit kunnen leven zonder dat het voorbij gaat aan het drama van eerlijke behoeftes en de wil om gezien te worden.’