Toneelgroep Maastricht presenteert kroegverhalen

TONEELGROEP MAASTRICHT PRESENTEERT KROEGVERHALEN


Verhalen, verstrooiing en verbondenheid op de zaterdagavond

 

Met de online-voorstelling Kroegverhalen opent Toneelgroep Maastricht vanaf 13 februari op vier zaterdagavonden de deuren van een virtueel café. Voor aanvang krijgt het publiek een kroegpakket met Limburgse dranken en lekkernijen thuis afgeleverd, dat tijdens de voorstelling genuttigd kan worden. Via ZOOM is het vervolgens getuige van een avond vol verhalen en muziek. Gastheer Michel Sluysmans draagt de beste kroegverhalen voor van Simon Carmiggelt. Country-duo Polly & Bruce verzorgt de muziek. En het publiek zelf wordt uitgenodigd de mooiste kroegervaringen en -herinneringen met elkaar te delen.

Toneelgroep Maastricht
opent online café met kroegverhalen

 

Kroegverhalen
In deze vervreemdende tijd van isolement en social-distancing wordt het verlangen naar collectieve ervaringen met de dag groter. De beste plek voor een collectieve ervaring is het theater of het café. Die twee worden in Kroegverhalen gecombineerd. De avond is feitelijk geen voorstelling, eerder een ontmoeting. Het concept is zo simpel als een gewone avond in de kroeg: er zijn mooie verhalen, lekkere hapjes en drankjes, er is goede muziek en de gelegenheid met elkaar te praten. Toneelgroep Maastricht hoopt met Kroegverhalen een beetje ontroering, verstrooiing en verbondenheid te brengen aan allen die dat op dit moment moeten missen.

Michel Sluysmans
Michel Sluysmans: ‘Een café gaat natuurlijk niet over drank, of over spijs. Een café gaat over samenkomen om de verhalen van alledag met elkaar te delen en op die manier de eenzaamheid te bevechten. Het gaat over binnen het leven van buiten voor een kort moment vergeten. Het gaat over jezelf herkennen in anderen die tot voor kort nog onbekenden waren. Het gaat kortom over thuis zijn op een plek waar je dat niet bent. Dat gevoel proberen we bij onze online-gasten op te roepen.’

Kroegpakket
Het kroegpakket wordt verzorgd door de Maastrichtse onderneming Local7 en bestaat, naast de inlog van de voorstelling, uit Limburgse dranken van Bessems Dranken en lekkernijen van Traiteur Laeremans. Het pakket kost 20 euro voor 2 personen en 15 euro voor 1 persoon (exclusief verzendkosten) en is te koop via de website van Local7. De voorstelling is niet los te bestellen, alleen in combinatie met de hapjes en drankjes.

Polly & Bruce
Polly & Bruce zijn Sanne Samina Hanssen (actrice en zangeres) en Woody Veneman (zanger en songwriter). Na jaren van onwetendheid, lopen Polly & Bruce elkaar uiteindelijk tegen het lijf onder het Melkwoud. Daar, tussen de ruisende bladeren vonden zij hun gezamenlijke stem. Tijdens een intensief verblijf op de drassige Wadden der Lage Landen begon het koppel gestaag te bouwen aan een live act. Muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt als een waterig zonnetje. Het debuutalbum Acid Love verscheen in 2020.

Speeldata en bestellen
Kroegverhalen is te zien op:
Zaterdag 13 februari om 20.00 uur
Zaterdag 20 februari om 20.00 uur
Zaterdag 6 maart om 20.00 uur
Zaterdag 13 maart om 20.00 uur

Kroegverhalen is na Brieven uit Genua en Peachez de derde voorstelling die Toneelgroep Maastricht ontwikkelt exclusief voor een online live-publiek.