<Afbeelding (ID 5155) bestaat niet>

JOuman Fattal

versterkt artistiek team Toneelgroep Maastricht

Theatermaakster Jouman Fattal treedt vanaf december 2020 toe tot het artistiek team van Toneelgroep Maastricht. Naast artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans gaat Jouman een productie per seizoen maken en speelt ze mee in andere producties van het gezelschap.

Binnenkort is Broken Winged Bird, haar eerste productie bij het gezelschap, te zien in de Bordenhal in Maastricht.

 “Superleuk en spannend dat Toneelgroep Maastricht deze stap met mij durft te zetten, juist nu de wereld zo wordt opgeschud door corona”, zegt Jouman. “Met mij halen ze een feministisch vrouw met een migratieachtergrond binnen: dat zie je terug op toneel.

Ik maak maatschappelijk theater over actuele onderwerpen die mij raken of boos maken.” De actrice en theatermaakster kijkt er erg naar uit om bij het gezelschap de komende vier jaar nog veel meer politiek theater te maken. “Van de vlakke vloer mag ik nu naar de grote zaal. Ik ga leren om grootser te denken en in plaats van één of twee acteurs een heel team te regisseren.”

Michel Sluysmans en Servé Hermans: ‘We hebben Jouman leren kennen in onze voorstelling Noem het maar liefde (2019). Ze is naast een bijzondere actrice een authentieke maker. Haar voorstellingen zijn politiek geladen met grote empathie voor de individuele mens. Ze zijn muzikaal, geestig, en altijd gemaakt vanuit een grote innerlijke noodzaak. Na een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties stroomt Jouman nu door naar Toneelgroep Maastricht waar ze de mogelijkheid krijgt zich als maker -en als actrice- verder te ontwikkelen. We zien uit naar de samenwerking.’