28.02.2023 Karin Bloemen & Metropole Orkest LR .jpg

Karin Bloemen viert 40-jarig jubileum met metropole orkest in Maastricht

De allermooiste liedjes uit het repertoire van Karin Bloemen

Maastricht, donderdag 2 februari - In 2023 viert Karin Bloemen haar 40-jarig jubileum. Haar professionele carrière begon in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids; daarna volgde een succesvolle carrière in de podiumkunsten. In deze bijzondere jubileumvoorstelling staat Karin samen met het weergaloze Metropole Orkest op het podium. Samen vieren ze haar eerste en grootste liefde: muziek. In de afgelopen vier decennia zijn er ongelooflijk veel prachtige liedjes voorbijgekomen. Liedjes die speciaal voor deze voorstelling mooie, nieuwe orkestrale arrangementen krijgen. Op dinsdag 28 februari is deze feestelijke jubileumvoorstelling te zien in Theater aan het Vrijthof. 

40 jaar de allermooiste liedjes 
Karin Bloemen begon haar professionele carrière in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids. Wat volgde was een lange reeks van successen waarbij Karin als theatrale duizendpoot zo ongeveer alles heeft gedaan wat er gedaan kan worden op een podium. Ze was onder andere vaste zangeres en cabaretière bij VARA-radioprogramma In de Rooie Haan en was verbonden aan programma Spijkers met Koppen. Ook maakte ze deel uit van cabaretgroep Purper en maakte ze verschillende theatershows, solo en met haar La Bloemen Band. In 2008 vierde Bloemen haar 25-jarig jubileum in Carré. 2023 markeert het 40-jarig jubileum van Karin Bloemen op de planken. Een belangrijke mijlpaal en dus reden voor een feestje! Tijdens de jubileumvoorstelling staat Karins eerste en grootste liefde centraal: muziek.  

Samenwerking met Metropole Orkest
Speciaal voor dit bijzondere jubileum gaat Karin de samenwerking aan met het weergaloze Metropole Orkest. Het Metropole Orkest is een hybride orkest met een enorme muzikale diversiteit; ze spelen muziek uit genres als jazz, pop, soul, cabaret, filmmuziek en wereldmuziek en meer. Ook deelde ze eerder het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno en Bono en speelt ze met hedendaagse talenten als Caro Emerald, Kovacs, Within Temptation, Snarky Puppy en anderen. Tijdens de jubileumvoorstelling geeft het Metropole Orkest de prachtige liedjes uit Karins repertoire mooie, nieuwe orkestrale arrangementen.  

Bijzondere tentoonstelling
Om de jubileumvoorstelling extra bijzonder te maken is er een bijzondere tentoonstelling aanwezig in de foyer van Theater aan het Vrijthof. Deze expositie brengt de carrière van Karin Bloemen in beeld met verschillende foto’s en posters uit Karins archief. Tevens worden er verschillende extravagante jurken van Karin vertoond. Bezoekers van het jubileumconcert kunnen de tentoonstelling voor aanvang en na afloop van de voorstelling bekijken.