oranje vlag.png

KONINGSDAGCONCERT VINDT PLAATS in theater aan het vrijthof

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn op maandagavond 11 april aanwezig bij het jaarlijkse Koningsdagconcert in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het concert wordt tevens bijgewoond door genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Maastricht.

Koningsdagconcert 2022 viert Maastricht en haar cultuur

Het Koningsdagconcert staat dit jaar in het teken van de klanken van de stad Maastricht en haar culturele omgeving. In samenwerking met philharmonie zuidnederland en Opera Zuid is een programma samengesteld met bijdragen van o.a. celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman, beiaardier Frank Steijns en pianistenbroeders Lucas en Arthur Jussen. Zij brengen werken van Beethoven, Mendelssohn, Ysaye, Saint-Saëns en Leo Smit ten gehore. Ook zal dirigent Leonard Evers voor het concert een liedcyclus componeren op teksten van Maastrichtse dichters. Bij de aankomst van het Koninklijk Paar brengt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden een serenade.

Het concert is een bijzondere, koninklijke traditie sinds 1985

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal. 

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op woensdag 27 april om 20.30 op NPO2.