M_1_logo.jpg

M-theater
definitief geannuleerd

Door huidige coronamaatregelen is opstart M-theater niet mogelijk

Maastricht, 13 januari 2021 – Eind augustus vorig jaar sloegen Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar voor een nieuw project, genaamd het M-theater. Het M-theater is geïnitieerd als tijdelijk ‘corona pop-up theater’ waarbij het publiek, veilig en op 1,5 meter afstand, kan genieten van diverse voorstellingen en concerten. Echter zolang het met de huidige besmettingsgraad en de daaruit volgende overheidsmaatregelen niet is toegestaan om het publiek op 1,5 meter afstand te laten plaatsnemen, is het niet mogelijk om het M-theater op te starten. Het opnieuw opschuiven van de voorstellingen in het M-theater is om productionele redenen helaas niet haalbaar. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de geboekte voorstellingen op een later moment in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof te laten plaatsvinden. Alle kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd.

Initiatiefnemers zien initiatief M-theater als opstap naar verdere samenwerking
Ondanks dat het M-theater geen doorgang kan vinden, zien Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht het initiatief als een opstart naar een verdere samenwerking. ‘Het is zeker geen verspilde energie, maar een vruchtbare voedingsbodem voor een verdere toekomstige samenwerking’, aldus de initiatiefnemers. ‘Het M-theater is een goed voorbeeld van cultureel ondernemerschap in coronatijd. En we zijn trots op iedereen die zich voor dit project voor de volle honderd procent heeft ingezet en op ieders enthousiasme.’ Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht sluiten niet uit dat het project op een later moment en in een andere vorm (post-corona) nieuw leven wordt ingeblazen. 

Voorstellingen worden zo veel mogelijk verplaatst naar Theater aan het Vrijthof
Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheid om de geboekte voorstellingen van het M-theater op een later moment te laten plaatsvinden in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. Alle kaartkopers worden daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld.