<Afbeelding (ID 1306) bestaat niet>

Onthulling Nieuwe thema Musica Sacra

Tijdens luisterwandeling door Maastrichtse binnenstad 

Donderdag 8 november, 12.00 uur, start de verkoop van de theatrale luisterwandeling “Waar je ook gaat, daar ben je”. Deze audiotour vindt plaats op 2 december en is gebaseerd op de bijna vergeten Maria Bidweg door de Maastrichtse binnenstad. Tijdens deze wandeling wordt tevens het nieuwe thema van Musica Sacra 2019 onthuld. Het kunstenfestival vindt volgend jaar plaats van donderdag 19 t/m zondag 22 september.

Waar je ook gaat, daar ben je

Mariel Vaartjes en Ali-Ben Horsting (afgestudeerden van de Toneelacademie Maastricht) maken ‘onder de vleugels van’ ViaZuid en Toneelgroep Maastricht de nieuwe audiotour Waar je ook gaat, daar ben je, gebaseerd op de bijna vergeten Maria Bidweg door de Maastrichtse binnenstad.

Waar je ook gaat, daar ben je is een theatrale luisterwandeling over de oude Bidweg van de Sterre Der Zee. Een weg die je terugbrengt bij jezelf.

“Rond het hart van Maastricht loopt een bidweg die in de vergetelheid dreigt te geraken.
Geroepen door Onze Lieve Vrouwe,
zijn sinds de vijftiende eeuw miljoenen pelgrims je voorgegaan.
Om te bidden,
om stil te zijn,
of om indringend naar zichzelf te kijken.
...
Daar is moed voor nodig.

Praktische informatie

  • Iedere deelnemer loopt de route individueel met een headset, op een vooraf ingepland tijdstip.
  • De vertrekmomenten liggen tussen 11.30 uur en 16.00 uur. Iedere 5 minuten vertrekt 1 persoon. Het is dus niet mogelijk om de route samen met iemand anders te wandelen.
  • Vanwege deze strakke tijdsplanning is reserveren alleen telefonisch mogelijk via de UITBalie: 043 350 55 55. De medewerkers van de UITbalie plannen samen met u het vertrekmoment van de audiotour. Online reserveren is helaas dus niet mogelijk.
  • Vertrekpunt: de audiotour vertrekt vanaf Faliezusterspark bij de ingang van de speelplaats OBS Binnenstad. Adres: Begijnenstraat 11 in Maastricht.
  • Duur van de wandeling: 58 minuten.
  • Plaats aankomst: Café Charlemagne op het Onze Lieve Vrouweplein.
  • De prijs van € 12,00 is inclusief een consumptie bij Café Charlemagne.
Meer nieuws:
Algemeen_beeld_vierkant.png
Vanaf september gaat theaterseizoen 2024/2025 van start. Om dit feestelijke moment te vieren presenteert Theater aan het Vrijthof op zondag 8 september de seizoensopening: Een huis vol theater. Een unieke kans voor liefhebbers en nieuwkomers om zich onder te dompelen in toneel, dans, cabaret, muziek, musical en show. Verwacht previews van voorstellingen, exclusieve rondleidingen, en optredens van artiesten op verschillende locaties in en rondom het theater. Een huis vol theater is toegankelijk voor slechts € 2,50 per voorstelling inclusief een consumptie. Het volledige programma is nu te bekijken op de website.
Richard_Bona_3_-_Caspar_Abbenhuis.jpg
Wat gebeurt er als je een charismatische bassist en zanger uit Kameroen en ’s werelds toonaangevende niet-klassieke orkest uit Nederland samenbrengt? Na een succesvolle samenwerking in 2023 komen Richard Bona en het Metropole Orkest in 2025 met een nieuwe tournee, inclusief een optreden in Maastricht. Verwacht een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen, met orkestrale versies van Bona’s beste werk en nieuw gecomponeerde muziek. Het concert is op zaterdag 22 februari 2025 te zien in Theater aan het Vrijthof. Tickets zijn nu verkrijgbaar.
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.