samen even anders thumb.png

samen even anders!

Theater aan het Vrijthof geeft je ook deze week een uiteenlopend overzicht van initiatieven. We hebben wederom nieuws over de verbouwing, kondigen een bijzondere muzikale ontmoeting aan, steken Scapino Ballet Rotterdam een hart onder de riem en dagen je uit om mee te dansen op de muziek van ABBA. 

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 25

1. Theater aan het Vrijthof eerder gestart met laatste fase verbouwing

Theater aan het Vrijthof is momenteel bezig met de laatste fase van de verbouwing. Deze verbouwing is een maand naar voren geschoven vanwege de sluiting in verband met de corona-maatregelen. In 2017 werd begonnen met een upgrade van het hele backstage gebied. In 2018 is de Papyruszaal onder handen genomen en nu wordt onder andere de akoestiek op het podium geoptimaliseerd door het plaatsen van een nieuwe portaalbrug en de zogeheten manteaus. RTV Maastricht interviewde projectmanager Bert Jeurissen over de verbouwing. 

bekijk de reportage hier

2. Ontmoet de WE Big Band ft. David Linx

Met trots presenteert Jazz Maastricht een bijzondere muzikale ontmoeting in 'home recording style’. Een prachtige samenwerking die naar meer smaakt. Gelukkig is deze samenwerking dan ook niet éénmalig. In 2021 bestaat Stichting Jazz Maastricht 20 jaar en tijdens dit jubileum delen de WE Big Band en David Linx opnieuw het podium, maar dan (hopelijk) live in Theater aan het Vrijthof! Strijkensemble FUSE (bekend van Podium Witteman) voegt zich bij dit gezelschap om er samen een onvergetelijk jubileum van te maken.

bekijk en beluister het voorproefje

EmailBanner_600x225px_RedScapinoBallet.gif
3. Red Scapino Ballet Rotterdam!

De Raad voor Cultuur adviseert de overheid om Scapino Ballet Rotterdam geen subsidie meer te geven. Scapino is kerngezond en vol inspirerende plannen om ook in de toekomst een groot publiek in heel Nederland van dans te laten genieten. De overheid moet Scapino blijven steunen! Zeg NEE tegen dit advies!
#RedScapinoBallet!

teken de petitie

4. Alle ‘dancing queens’ verzamelen!

Deze week staat Stage Memories stil bij ABBA en de internationale musicalsensatie MAMMA MIA! Choreografe en MAMMA MIA! danseres Samantha de Water leert je alle passen bij het heerlijke nummer ‘Dancing Queen’. Dans je mee? Leuk! Gooi alles aan de kant, ga voor de spiegel staan en ga lekker los. Vergeet niet jouw dans te delen met #ThuisMetMM!

dans mee

 


Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.