Waanzien

Mouna Laroussi

27.03.2024 Mouna Laroussi - Waanzien Edit (c) Scala Photography (2).jpg

Mouna gaat het in haar nieuwe voorstelling Waanzien hebben over kijken, zien en gezien worden, door een bril kijken, begluren, wegkijken en in de gaten houden. We zien elkaar misschien nog wel, maar kijken vaak niet verder dan onze neus lang is. We zetten onze oogkleppen op. Kijken elkaar met de nek aan. En vergroten zo onze blinde vlek.

Mouna laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Ze pleit ervoor elkaar liefdevol in gaten te houden. Want je weet: uit het oog, uit het hart. In Waanzien nemen Mouna met haar alter-ego Fatima en een bont gezelschap aan karakters verschillende onderwerpen als het vluchtelingendebat, opvoeding, migratie, integratie, discriminatie en emancipatie eens goed onder de loep. 

Waanzien ontroert, maakt je aan het lachen en bovenal… verbindt

wo 27 mrt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 20
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
C

- uitverkocht -

Schuif aan bij de iftar
Deze voorstelling valt in de Ramadan. Zonsondergang is om 19.06 uur, we nodigen je uit om gezamenlijk het vasten te breken in de foyer van AINSI. Er zal een Iftar voor je klaarstaan: de maaltijd om het vasten te breken. Op het menu staan ‘waanzienig’ lekkere hapjes van Mirilicious, zoals dadels met walnoot, harira, chebekia, bastilla met kip, mesemen met honing en een fruitmix. Je eet mee voor slechts €15,00 per persoon, te boeken via de ticketknop. Ook al vast je niet, wees van harte welkom!

“Laroussi speelt een duizelingwekkende scène schijnbaar moeiteloos uit. Wat een performer. ”

Parool

“Met haar indrukwekkende mix van fysiek spel, dans en cabaret benadrukt ze het belang van naar elkaar kijken.”

Theaterkrant

MounaLaroussi_Waanzien (c) Richard Beukelaar (1).jpg MounaLaroussi_Waanzien (c) Richard Beukelaar (7).jpg MounaLaroussi_Waanzien (c) Richard Beukelaar (6).jpg MounaLaroussi_Waanzien (c) Richard Beukelaar (3).jpg

Regie Titus Tiel Groenestege

Decor De man met de hamer b.v.

Lichtontwerp Benno Barends

Kostuum en rekwisieten Timo Arling

fotografie Scala Photography, Richard Beukelaar

Mede mogelijk gemaakt door Het Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Podium Mozaïek, Theater de Meervaart en Stichting Mouna Mix