Kijk in mijn ogen

PRA Muziektheater

Kijk in mijn ogen

PRA Muziektheater

Een belangrijk onderdeel van de missie van de Nederlandse Dansdagen is de samenleving met dans in beweging te brengen rondom maatschappelijke thema’s. Om deze missie uit te dragen en kracht bij te zetten heeft de Nederlandse Dansdagen samen met een breed netwerk aan partners dansWEB ontwikkeld.

Met dansWEB krijgen ouderen, mensen met een beperking en kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs de kans om de kracht van dans zelf ervaren, als communicatiemiddel of een instrument om je te uiten. Door kennismaking met dans óf door de verdieping van de danservaring worden zo diverse gemeenschappen in Maastricht geactiveerd.

Kijk in mijn Ogen! verbindt generaties door middel van dans en muziek


Een van de dansWEB-projecten is de samenwerking met ouderenzorgkoepels Envida en Sevagram en PRA Muziektheater. Tijdens de dynamische dansvoorstelling Kijk in mijn Ogen! van PRA Muziektheater op locatie in zorgcentrum Scharwyerveld staan onbevangen ontmoetingen centraal. Leerlingen van basisscholen en bewoners van woonzorgcentra maakten deze voorstelling samen met professionele dansers en muzikanten van PRA. Al dansend leren kinderen en ouderen elkaar kennen, dagen ze elkaar uit en komen ze tot een muzikale dialoog. De bewoners van de zorgcentra en de leerlingen van de basisschool hebben voorafgaand aan de voorstelling twee workshops samen gehad ter voorbereiding op de voorstelling. 

De kracht van de ontmoeting tussen jong en oud via dans en muziek blijft verwonderen en inspireren.
 

vr 29 sep 2023
Overige locaties :
Scharwyerveld - Sevagram
13:30 - 14:40
Dans

Zet op wensenlijst
Info

Toegang gratis, reserveren verplicht

D
TERTS_240_Fotograaf Erwin Penners .jpg PRA Muziektheater - Kijk in mijn ogen

Concept EN regie

Monique Masselink
Choreografie

Andrea Beugger, Dries van der Post
Dans

Andrea Beugger en Renato Bertolino
Muziek (Klarinet en Accordeon)

Coos Lettink, Casper Terra

FOTOGRAFIE

Erwin Penners