Ronde Tafel Dansmedische Zorg in Nederland

Ronde Tafel Dansmedische Zorg in Nederland

Als je niet meer kunt doen wat je het liefste doet. Voor veel dansers is dat realiteit. Zij worden vroeg of laat geconfronteerd met klachten of blessures. Speciaal voor iedereen die graag danst, is er nu het Dans Medisch Zorgnetwerk. Een initiatief van het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Joost van Megen, voormalig gezondheidscoördinator van dansacademie ArtEZ. Het nieuwe netwerk brengt zorgverleners en dansers samen. 

Dans Medisch Zorgnetwerk bestaat uit zorgverleners uit heel Nederland. Denk aan orthopedisch chirurgen, sportartsen en fysiotherapeuten, maar bijvoorbeeld ook prestatiepsychologen en podotherapeuten. Joost: “Het zijn allemaal zorgverleners met veel ervaring op het gebied van dansen en gezondheid. Zij snappen dat je snel geholpen wilt worden en dat je dat ene optreden niet zomaar wilt overslaan.”

Dans Medisch Zorgnetwerk zet zich in voor gezondheid van dansers 


Dit Rondetafelgesprek gaat onder andere dieper in op de impact van blessures in de danswereld, de hulp die geboden kan worden en de behoeftes vanuit het veld. 

Binnenkort inspireren dansers Marijn Jansen en Jefta Tanate je op www.dansmedischezorg.nl met hun dans én verhaal. Marijn: "De pijn was zó heftig. Doorgaan met dansen was geen optie meer. Mijn passie, mijn droom... Ik had daar zo lang, zo hard voor gewerkt al die jaren. Ik wilde dat niet zomaar opgeven." Toch wist zij - net als Jefta - haar droom te verwezenlijken, dankzij haar doorzettingsvermogen én de juiste medische zorg.

za 30 sep 2023
Overige locaties :
Edmond Hustinxzaal
13:00 - 14:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis toegang, aanmelden verplicht

D