Works by Anne Habermann

In Cattus Agentes

Expo.jpg

Als scenografe maakt Anne Habermann haar eigen inspiratiemateriaal naar aanleiding van toneelteksten, libretto en scripts. Deze cruciale stap in haar creatieproces als scenografe levert vaak autonoom werk op. De werken zouden haar vervolgens al dan niet aansporen voor de ontwikkeling van toneelbeelden. Een selectie van deze werken wordt nu tentoongesteld in deze expositie.

De grote VERDWALINGSKAART ontstond in 2009 in Dordrecht waar ze aan passanten om een tekening vroeg naar aanleiding van de vraag: "Hoe ben je hier gekomen?". IN CATTUS AGENTES, het oude bijgeloof dat in katten demonen huizen, vertaalt Habermann naar sculpturen met een energieke, afwerende, soms agressieve houding, klaar voor een volgende, nieuwe beweging.

Anne Habermann toont autonoom werk dat in haar creatieproces als scenografe ontstaat.


Anne Habermann woont in België en werd in 1970 in Keulen (D) geboren. Ze volgde een opleiding tot theaterbeeldhouwer in de ateliers van de Opera van Bonn. Later studeerde ze theatervormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Ze werkte als beeldhouwer voor internationale films, theater, televisie en reclame. Sinds 1999 ontwerpt ze als scenograaf in België, Nederland en Duitsland voor toneel, dans, opera, site specific theatre, community art-projecten, tentoonstellingen, etc. Sinds 2014 coördineert zij de opleiding scenografie en kostuumontwerp aan de Toneelacademie, Institute of Performative Arts, Maastricht. Ze geeft ook les als gastdocent aan University of Arts London (UAL).

 

 

20 APR — 26 mei 2024
IN THEATER AAN HET VRIJTHOF

 

Vernissage: za 20 apr 2024 | 15.30 - 17.30 UUR
Geopend: ma t/m za | 12:00 — 18:00 uur


Zie ook

Annehabermann.com

T