Augustus Oklahoma - Toneelgroep Maastricht en Theateralliantie

TONEELGROEP MAASTRICHT BRENGT AUGUSTUS: OKLAHOMA TERUG NAAR THEATER

In samenwerking met de Theateralliantie en in een regie van Michel Sluysmans

Na twaalf jaar is het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma weer te zien in de Nederlandse theaters. De Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht presenteren vanaf december 2023 het vlijmscherpe familiedrama in een regie van Michel Sluysmans. Gespeeld door een topcast van maar liefst twaalf acteurs waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen, Anneke Blok, Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting en met live-muziek van Viktor Griffioen. De klassieker van Tracey Letts wordt opnieuw vertaald door auteur Han van Wieringen. Augustus: Oklahoma is op donderdag 11 en vrijdag 12 april 2024 te zien in Maastricht. De kaartverkoop is gestart.

‘Een traktatie voor het publiek’

Rosalie Mohr, directeur Stichting Theateralliantie: ‘Met Augustus: Oklahoma doen we precies waar de Theateralliantie voor staat: theaterproducties mogelijk maken die qua omvang en niveau anders niet haalbaar zouden zijn. Door de investering van de deelnemende theaters dragen we samen met Toneelgroep Maastricht het risico en kunnen we het publiek trakteren op een van de mooiste, grappigste en indrukwekkendste moderne toneelstukken.’ 

‘Een zinderende vertelling over liefde en familie’

Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde (2019), Vrijdag (2021), Een Meeuw (2022) en De Kerstentuin (2023) brengt regisseur Michel Sluysmans met Augustus: Oklahoma opnieuw een hedendaagse interpretatie van één van de beste toneelstukken uit de toneelliteratuur. Michel Sluysmans: ‘Met Augustus: Oklahoma schreef Tracey Letts een zinderende vertelling over twee hele belangrijke thema’s waar iedereen in het leven te maken mee krijgt; liefde en familie. In scherpe, geestige dialogen schetst hij hoe moeilijk het is om familie te hebben, maar ook om familie te zijn. Dat is schrijnend en grappig tegelijk. Elke rol in het radarwerk is van belang, het stuk kan alleen gespeeld worden door de allerbeste acteurs. Ik ben trots op de cast die dit familiedrama straks tot leven gaat brengen.’ 

Augustus: Oklahoma

Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen. Maar Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar. 

Cast

De cast bestaat uit twaalf acteurs: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Liza Macedo dos Santos, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abelmoumen.
 

MARK DAVID - Augustus Oklahoma - Campagne - BREED - 16x9.jpg

Toneelgroep Maastricht

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht - Augustus Oklahoma

Toneelgroep Maastricht

Augustus: Oklahoma