The Big Crying - Marco Goecke - NDT 2

DANSEND HET NAJAAR IN

Met de top van de Nederlandse dans

Dans in Maastricht leeft het hele jaar door!

Dit najaar zie je prachtige optredens van de grote Nederlandse dansgezelschappen in Theater aan het Vrijthof: Het Nationale Ballet, NDT, ICK Dans Amsterdam, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans. Zij presenteren wereldberoemde meesterwerken, maar ook nieuwe creaties van succesvolle jonge choreografen.

Kom en laat je inspireren!

Het Nationale Ballet

Balanchine / Van Manen / Arqués

In dit bijzondere programma laten drie generaties topchoreografen zien hoe zij muziek als het ware ‘zichtbaar’ maken. Naast meesterwerken van George Balanchine (The Four Temperaments)​​​​​​ en Hans van Manen (Frank Bridge Variations) presenteert het gezelschap een recente creatie van de succesvolle jonge choreograaf Juanjo Arqués (Manoeuvre). 

MA 14 NOV | 20:00 UUR | PAPYRUSZAAL

Het Nationale Ballet - Balanchine / Van Manen / Arqués Het Nationale Ballet - Balanchine / Van Manen / Arqués

NDT 2

Now here, now always

Now here, Now always is een virtuoos drieluik met expressieve werken van choreografen Marco Goecke (The Big Crying) en Alexander Ekman (Cacti), bekende gezichten van NDT, en Andrew Skeels, een nieuwe artistieke stem binnen het gezelschap. Skeels presenteert The Big Crying, waarin het verdriet om het verlies van een dierbare op rauwe wijze tot uiting komt.

DI 15 NOV | 20:00 UUR | PAPYRUSZAAL

NDT 2 - Now here, now always NDT 2 - Now here, now always

ICK Dans Amsterdam

WE WANT IT ALL

We want it all is een 1-uur durend festival, waarin choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten hun vijfentwintigjarige samenwerking vieren. Slotakkoorden van hun rijke oeuvre staan centraal. Het einde is immers niet definitief, maar de opmaat naar een nieuw begin. Het verleden krijgt nu een heel ander perspectief, een nieuwe betekenis. The future is back!

MA 28 NOV | 20:00 UUR | PAPYRUSZAAL

ICK Dans Amsterdam - WE WANT IT ALL ICK Dans Amsterdam - WE WANT IT ALL

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

Choreograaf Ed Wubbe gebruikt de Hollywoodklassieker uit 1942, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Op een draaiend podium creëert Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een sfeervolle, theatrale wereld.

VR 9 DEC | 20:00 UUR | PAPYRUSZAAL

Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca

Introdans

Carmen (8+)

Deze eigentijdse dansversie over de temperamentvolle Carmen, die zich door niets en niemand wil laten binden, is een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor de hele familie!

DI 20 DEC | 19:30 UUR | PAPYRUSZAAL

Introdans - Carmen Introdans - Carmen