21.05.2023 Het Laagland - Wil je een snoepje (8).JPG

Het Laagland te zien
met familievoorstelling 
Wil je een snoepje? in Maastricht

Een poëtische handreiking om niet te verdwijnen

Theatergezelschap Het Laagland komt wegens groot succes met familievoorstelling Wil je een Snoepje? extra naar Theater aan het Vrijthof. De voorstelling snijdt dátgene aan waar volwassenen niet graag over praten, maar kinderen wel volop over fantaseren: de angst om meegenomen te worden. De voorstelling is een uitnodiging aan kinderen, ouders en leerkrachten om het daar juist wél over te hebben. Wil je een snoepje? is op zondag 21 mei 2023 te zien in Theater aan het Vrijthof. Grijp nu je kans om deze voorstelling, die maar liefst vijf sterren kreeg in de Volkskrant, alsnog te zien!

‘Als een vreemde je vraagt of je een snoepje wilt…Wat doe je dan?’
Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: ‘Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil… wat doe je dan?’ Instinctief volgt de reactie: ‘OMG, dan zeg je: Nee!’ Waarop er doorgevraagd wordt: ‘Maar wat als hij ook nog hele lieve puppy's heeft? En wat als… zijn kind in het ziekenhuis ligt en jij hem de weg moet wijzen?’ Stel, je stapt toch in. Wat gebeurt er dan? Drie meisjes gebruiken de macht van hun fantasie om het monster in ieders hoofd op te zoeken. Ze laten hun vuisten zien, kijken het stinkende beest in zijn bek en bezweren zo hun angst; speels, spannend en humoristisch.

Theatrale handleiding
De voorstelling snijdt zorgvuldig en met lichtheid aan waar zeker door de actualiteit iedereen over nadenkt, volwassenen niet graag over praten, maar kinderen wel volop over fantaseren: de angst om meegenomen te worden. Een theatrale handreiking aan kinderen en ouders om het daar juist wél over te hebben.

De angst ontmantelen
Schrijver Annet Bremen was acht toen Julie en Melissa werden ontvoerd. Meisjes even oud als zij. Die zomer schreef ze in haar dagboek: “Vandaag hebben we een fietstocht met de klas. Ik mag niet mee, want mijn moeder vindt het te gevaarlijk.” Pas jaren later besefte Annet hoe de angst van toen er nog steeds was en wist ze wat ze wilde: daarover een stuk schrijven, en de angst ontmantelen.

Theaterkrant – Marijn Lems
‘’Een ontwapenende blik op hoe kinderen omgaan met de ongrijpbare dreiging van grensoverschrijdend gedrag en ontvoering. Door de zorgvuldigheid, kwetsbaarheid én speelsheid waarmee de vriendinnen het onderwerp te lijf gaan sluit je ze onherroepelijk in je hart.”