Nielson - Vertrouwd & Nieuw

Nielson verruilt poppodia en festivals voor theaters

Eerste theatervoorstelling Nielson: Vertrouwd & Nieuw

Maastricht, 30 maart 2022 - Voor het eerst in zijn carrière gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in. Met zijn voorstelling Vertrouwd & Nieuw verruilt de Nederpopzanger de festivals en poppodia voor het rode pluche van het theater. Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor deze unieke voorstelling. Nielson staat op woensdag 7 december 2022 in de Papyruszaal. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theater aan het Vrijthof.

Theaterdebuut Nielson
Met Vertrouwd & Nieuw verruilt Nielson festivals en poppodia voor het rode pluche van het theater. In deze eerste theatertour laat hij zichzelf zien. Rauwer, puurder, eerlijker en emotioneler. Nielson heeft de wereld meer te bieden en neemt het publiek mee in zijn persoonlijke muzikale reis. 

Over Nielson
Niels Littooij, beter bekend onder zijn artiestennaam Nielson, brak 10 jaar geleden door met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Hij had hits met onder andere liedjes als Beauty & de Brains, IJskoud en Sexy Als Ik Dans. Op zijn meest recente album Diamant, laat hij een compleet andere kant van zichzelf horen. Hij verkiest hier het geluid van elektronische beats over zijn gitaar en creëert daarmee een volwassen en internationaal geluid.

Vertrouwd & Nieuw
Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor deze theatervoorstelling. Met zijn album Diamant en in zijn nieuwe muziek wil Nielson zichzelf écht laten zien. “Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind,” vertelde Nielson over het maken van Diamant. Een sentiment wat in Vertrouwd & Nieuw naar voren komt.

Praktische informatie en speeldata
Nielson staat op woensdag 7 december 2022 met zijn eerste theatervoorstelling Vertrouwd & Nieuw in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop is dinsdag 29 maart gestart via de website van Theater aan het Vrijthof. 

Bron citaat: Nielson - Diamant bio (nielsonmusic.nl)