Samen even anders - Theater aan het Vrijthof

SAMEN EVEN ANDERS!

Ook al kunnen de voorstellingen op dit moment niet fysiek plaatsvinden in ons theater, we zijn en blijven een podium! We blijven dansen, zingen, lachen, verwonderen en verhalen vertellen. Laat je vanaf nu verrassen door alle kunst en cultuurinitiatieven online. En dat kan lekker vanuit huis. We trakteren je op je dagelijkse portie kunst en cultuur via onze social media en de mooiste initiatieven verzamelen we wekelijks in onze nieuwsbrief en hier op de website. Van theaternieuws van onze huisgezelschappen, cultuurtips en -initiatieven uit eigen stad tot live-stream voorstellingen of een leuke activiteit voor de kinderen. Samen met onze partners. Samen met ons publiek. Samen even anders!

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 15

philharmonie zuidnederland Matthäus-Passion
1. Op naar het Paasweekend met de Matthaüs-Passion 

Gelukkig heeft philharmonie zuidnederland alle muziekstukken die eigenlijk live door hen uitgevoerd zouden worden, bij elkaar gezet in Spotify. Zo ook de Matthaüs-Passion, want wat is Pasen zonder deze klassieker van Bach? Thuis op de bank met een kopje koffie of in de zon in de tuin met Klassieke muziek op de achtergrond. Zo kom je het Paasweekend toch iets beter door. 

Beluister de Matthäus-Passion

2. NDTV brengt dansgrootmeester Hans van Manen

NDT brengt dans naar je toe. Deze week presenteren ze op NDTV Short Cut van Hans van Manen. Het ballet ging in 1999 in première in het Lucent Danstheater in Den Haag en werd in 2018 opnieuw ten tonele gevoerd door een nieuwe generatie dansers van NDT 2. Van Manen creëerde het werk na het horen van de muziek van Jacob ter Veldhuis. Short Cut is tot en met vrijdag 10 april gratis te bekijken.

Bekijk het hele ballet 

Amazing Grace Film
3. De bioscoopzaal in je huiskamer dankzij Lumière

Lumière brengt via het online platform Picl hun geliefde films naar jouw huiskamer. Door films via Picl te bekijken steun je tevens Lumière, want het aankoopbedrag gaat gedeeltelijk naar het filmtheater. Van Amazing Grace, de film over Aretha Franklin, die je misschien al zag tijdens de afgelopen editie van Musica Sacra, tot de grote winnaar van de Oscars, Parasite, je hebt keuze uit meer dan 25 films. Gordijnen dicht, lampen uit, popcorn erbij en genieten maar!

Naar Lumière vanuit thuis

 

4. Online Corona College van Het Haagsch College

Het coronavirus dreigt Nederland in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog te storten. De economie ligt voor een groot deel stil. Wat betekent deze economische lockdown voor Nederland? Zijn de noodmaatregelen van de regering voldoende? Econoom Mathijs Bouman (Nieuwsuuur, Financieel Dagblad) vertelt je in dit online college alles wat je moet weten over de gevolgen van de coronacrisis. Midden in deze stormachtige tijden legt hij helder uit wat de economische impact is voor Nederland en hoe we de schade kunnen beperken. 

Dit online college wordt op dinsdagavond 7 april opgenomen en zal vanaf woensdag 8 april om 9.00 uur een week lang online beschikbaar zijn om te kijken voor mensen met een ticket. 

volg het online corona college 


Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips van vind je hier.