samen even anders thumb.png

SAMEN EVEN ANDERS!

Ook al kunnen de voorstellingen op dit moment niet fysiek plaatsvinden in ons theater, we zijn en blijven een podium! We blijven dansen, zingen, lachen, verwonderen en verhalen vertellen. Laat je vanaf nu verrassen door alle kunst en cultuurinitiatieven online. En dat kan lekker vanuit huis. We trakteren je op je dagelijkse portie kunst en cultuur via onze social media en de mooiste initiatieven verzamelen we wekelijks in onze nieuwsbrief en hier op de website. Van theaternieuws van onze huisgezelschappen, cultuurtips en -initiatieven uit eigen stad tot live-stream voorstellingen of een leuke activiteit voor de kinderen. Samen met onze partners. Samen met ons publiek. Samen even anders!

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 16

Toneelgroep_Maastricht_-_Brieven_uit_Genua_foto_Ben_van_Duin_1.jpg
1. Toneelgroep Maastricht speelt unieke live voorstelling online 

Toneelgroep Maastricht speelt tot en met 6 mei iedere woensdag om 20.00 uur Brieven uit Genua live via een online platform. Acteurs Servé Hermans en Michel Sluysmans, sopraan Lies Verholle en pianiste Elisabeth De Loore brengen de gelijknamige roman van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer opnieuw -in aangepaste vorm- tot leven. De voorstelling, in regie van Michel Sluysmans, was in ons theater te zien in 2017 en werd enthousiast ontvangen door publiek en pers. Regisseur Michel Sluysmans: 'We hopen op deze manier -al is het online- iets van troost te kunnen bieden aan ons publiek. Want aan hoop, geloof en liefde is er nu misschien wel meer behoefte dan ooit.' De voorstelling is exclusief, want er zijn slechts 90 plaatsen per avond, vol=vol.

RESERVEER JE TICKETS

15.09.2019_Metropole_Orkest_-_Songs_of_Freedom_liggend.jpg
2. Live registratie Vrijheidsconcert in Theater aan het Vrijthof

Het Metropole Orkest is de komende tijd niet in concertzalen te vinden, maar gelukkig wel in jouw huiskamer! Vorig jaar vierde het orkest samen met Limburgse topartiesten de 75-jarige Bevrijding van Limburg. Songs of Freedom met onder andere Frans Pollux, Blackbird, Brigitte Heitzer en HAEVN was een groots muziekspektakel. Heb je het concert gemist, of wil je opnieuw genieten van deze bijzondere avond? Dan hebben we goed nieuws, want de registratie is nu online beschikbaar.

NAAR HET SONGS OF FREEDOM CONCERT

12.10.2019_Vreemde_Eend_Sally__Het_Laagland-liggend_cTycho_Merijn_3.jpg
3. Beleef meer SALLY via een interactief dansdomein

Theater aan het Vrijthof is trots op huisgezelschap SALLY Dansgezelschap Maastricht. Ze staan en zitten in deze tijden niet stil en hebben zelfs een interactief dansdomein opgezet! Met de projecten en opdrachten die je daar vindt kunnen echte dansfans, stoere doe-het-zelvers, enthousiaste ouders en betrokken leerkrachten zich helemaal onderdompelen in de wereld van SALLY. 

IK WIL MEER SALLY

Grayson-Perry-tapestry-009-1-940x550.jpg
4. Ontdek de collectie van Bonnefanten online

Duik vanaf de bank óf vanuit de tuin het museum in en laat je verrassen, inspireren en raken door de bijzondere collectie van Bonnefanten. De online collectie bevat tienduizenden objecten en wordt regelmatig geüpdatet. De collectie is erg divers, met werken uit de Middeleeuwen tot hedendaagse kunst.

BEKIJK DE COLLECTIE VAN HET BONNEFANTEN


Blijf op de hoogte!

Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.