samen even anders thumb.png

samen even anders!

Op 6 mei kregen we positief bericht tijdens de persconferentie. Het lijkt erop dat de maatregelen in de komende maanden langzaam versoepeld kunnen worden. We kijken graag vooruit naar het nieuwe seizoen waarin we jullie hopelijk weer kunnen ontvangen. Tot die tijd doen we het nog even anders. Daarom hebben we ook deze week een selectie gemaakt uit het kunst- en cultuuraanbod dat online te vinden is. Zo blijf je ook vanuit thuis genieten!

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 19

Fantasio_Opera-Zuid_1.png
1. Tover je huiskamer, slaapkamer of keuken om tot operahuis

De komende periode biedt Opera Zuid een selectie bijzondere opera’s uit de afgelopen seizoenen online aan. De registraties zullen telkens voor een periode van 40 dagen beschikbaar zijn – naar de befaamde ‘quaranta giorni’ waarvan het woord quarantaine is afgeleid. Geniet nu van Fantasio van Jacques Offenbach. Humor, fantasie en liefde, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van dit hartverwarmende meesterwerk – een elixer dat we goed kunnen gebruiken deze dagen! Geniet van een doldwaze en poëtische ‘Lof der Zotheid’ met deze gala-concertante uitvoering vanuit de Kölner Philharmonie.

bekijk fantasio hier

troostpool.png

2. #TROOSTPOOL: een podium voor de nieuwe verbeelding

Ook bij Toneelgroep Oostpool zijn de deuren dicht en de repetitieruimte leeg. Of ze nu stil zitten? Integendeel! Speciaal voor deze periode waarin we elkaar met afstand tegemoet moeten treden, maken ze ruimte voor nieuw of anders vormgegeven werk. Er wordt gezocht naar nieuwe wegen en alternatieve mogelijkheden. Want er ontstaan, juist in deze tijd, prachtige nieuwe initiatieven. De theatermakers van Toneelgroep Oostpool bieden je hun werk aan in nieuwe vormen. Hier. Nu. En de komende tijd. Op #TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding vind je een online hoorzitting, een podcastserie, verhalen van nu en een nieuwe voorstelling. Genoeg te beleven dus!

Naar #TROOSTPOOL

harrieflix.jpg
3. Een avondje lachen met Jon van Eerd

De Maastrichtse acteur en theatermaker Jon van Eerd is zijn eigen streamingdienst begonnen: Harrieflix. Zijn voorstellingen zijn bij jong en oud geliefd, omdat ze garant staan voor buikpijn van het lachen. Een beetje luchtigheid kunnen we allemaal wel gebruiken. Via Harrieflix kun je voor minder dan een euro één van zijn voorstellingen bekijken. Er zijn momenteel vijf kluchten beschikbaar: Harrie Let Op de Kleintjes, Harrie Babba, Harrie En Twee Meesters, De BonBon Fabriek en Kantje Boord

Naar Harrieflix

43898932004_daeb192e3e_k-860133437-resized.jpg
4. Geniet van onzichtbare kunst bij Marres

Bij Marres vroegen ze zich af: 'Wat als je kunst niet zou kunnen bekijken? Kun je een schilderij op een andere manier beleven?' Het antwoord is 'Ja!' Transformeer jouw eigen woonkamer tot een museum waar je met je ogen dicht de mooiste kunstwerken beleeft met de Onzichtbare Collectie! Dit is een verzameling audio-opnames waarin vertellers hun favoriete visuele kunstwerk beschrijven. Laat je inspireren vanuit je huis!  
(Foto: Maxim Damper, 2018.)

Naar de Onzichtbare CollectieBlijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.