samen even anders thumb.png

samen even anders!

Theater aan het Vrijthof blijft cultuur een podium geven. We houden je op de hoogte van bijzondere initiatieven van partners, regionale instellingen en voeden je graag met kunst en cultuur!

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 20

Liesbeth-logo.jpg
1. Renée van Wegberg schittert in LIESBETH

De Graaf en Cornelissen brengt de musical LIESBETH, over het leven en de carrière van Liesbeth List. Een ongelofelijk levensverhaal. Een ongelofelijke carrière. Een intens verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder, meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van inspirator Ramses Shaffy en haar grote liefde Rob. Ze overwon het allemaal en er was altijd nieuw en groot succes. Een musical over één van onze muzikale vedettes. Geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. De Limburgse Renée van Wegberg speelt met verve de rol van Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.

BEKIJK LIESBETH HIER

 

20200509 VeiligAchterGlas-04896-Edit by Tetsuro Miyazaki- WEB.jpg

2. Maastrichtse portretten in coronatijd, #VeiligAchterGlas

De Maastrichtse fotograaf Tetsuro Miyazaki legde het unieke tijdsbeeld van de afgelopen periode vast in onze stad. De coronamaatregelen beperkten de fotograaf, maar al snel wist hij hier een creatieve draai aan te geven. Het inspireerde hem tot een serie heel andere portretten, van doorsnee Maastrichtenaren, binnen achter hun raam. Hij zegt hier zelf over: „Deze beelden zullen deze tijd kenmerken. (...) Deze reeks kan ik ook alleen nu maken.” Een van de geportretteerden is voor velen van jullie een bekende: Daan Grol, een van onze medewerkers aan de UITbalie, straalt samen met zijn vrouw en zoontje, veilig achter glas. 

BEKIJK MEER PORTRETTEN

 

Kylian.jpg
3. Speciaal voor onze dansliefhebbers: ontdek meesterchoreograaf Jiří Kylián

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is gewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. In deze nieuwe serie op NDTV toont Nederlands Dans Theater een reeks interviews met hun bekendste choreografen. Met in de allereerste aflevering niemand minder dan meesterchoreograaf Jiří Kylián. Kijk mee, geniet en beluister hoe hij de Nederlandse moderne dans en daarmee ook Nederlands Dans Theater op de wereldkaart heeft gezet.

BEKIJK HET INTERVIEW

 

kumulus (1).jpg
4. Ondertussen bij Kumulus

Ook Kumulus zit zeker niet stil in deze bijzondere periode. Ze presenteren podcasts als de Duh…Puberpodcastdie gaat over hoe het is om een puber te zijn en Terwijl we binnen blijven over herinneringen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog avonturen in de Maastrichtse grotten hebben meegemaakt. Daarnaast trapt Kumulus Dans af met buitenlessen. Onder de noemer Kumulus Kids Outdoor staan nog vier gratis danslessen in de openlucht gepland voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ook niet-cursisten kunnen zich aanmelden. De docenten van de Muziekschool maakten een filmpje om iedereen een hart onder de riem te steken. En de Schrijfschool schrijft door. Elke week wordt hier een nieuwe blog gepresenteerd van de hand van een van de cursisten. 

NAAR KUMULUS

 Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.