samen even anders thumb.png

samen even anders!

Musica Sacra hoogst geklasseerde festival van Limburg

Goed nieuws voor Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht. Afgelopen woensdag ontving de Provincie Limburg het concept adviesrapport van de Cultuurtank Limburg over de subsidieaanvragen voor de Cultuurplanperiode 2021-2024. Van de 36 inzendingen behaalde Musica Sacra Maastricht (17 t/m 20 september) als festival de hoogste totaalscore: 16 punten! Indien het advies van de Cultuurtank ongewijzigd wordt overgenomen door Provinciale Staten, mag het festival vanaf 2021 een jaarlijkse bijdrage van €87.000 tegemoet zien van Provincie Limburg.

LEES MEER

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 22

Het houdt niet op bij dit prachtige nieuws, want daar bovenop verrassen we je ook deze week met de mooiste online kunst- en cultuurinitiatieven.

1. SALLY daagt je uit, doe ‘Samen even anders’

Theater aan het Vrijthof en SALLY nodigen jou, je partner, huisgenoot, broer of zus en vader of moeder uit om het samen even anders te doen. Als theater en dansgezelschap van Maastricht zijn wij trots op onze rijke, diverse en internationale samenleving. We nodigen daarom iedereen uit om, in zijn/haar eigen taal, de zin ‘Samen even anders’ te dansen. Gewoon thuis, in je huiskamer, tuin, badkamer of waar je maar wilt. SALLY en Theater aan het Vrijthof doen natuurlijk ook mee. De betekenis van deze zin is in iedere taal hetzelfde maar klinkt anders. Schrik niet! Het is makkelijker, en vooral ook leuker, dan je denkt! Bekijk hierboven het instructiefilmpje van Axelle de Rore en dans met ons mee.

Hoe doe je mee?

  • Kies je danspartner(s)
  • Bekijk het instructiefilmpje
  • Kies je taal. Dat kan alles zijn: Nederlands, Duits, Engels, Chinees of gewoon Mestreechs
  • Analyseer de woorden en klanken van ‘samen, even, anders’ en dans je eigen taal!
  • Stuur het filmpje in door te reageren op onze Facebookpost of plaats zelf een bericht met de hashtag #samenevenanders

Theater aan het Vrijthof post de komende weken nog een aantal filmpjes van dansers van SALLY die ‘samen even anders’ in hun taal dansen. Ter inspiratie en motivatie! Uiteindelijk ontstaat er hopelijk een heuse choreografie die iedereen met elkaar verbindt en Theater aan het Vrijthof zal deze tonen op haar digitale podium!

 

zangeres_zonder_naam.jpg

2. De Zangeres zonder Naam laatste musical op DG&C exclusief

De Graaf & Cornelissen Entertainment stopt met het online zetten van theaterproducties. Vanaf nu willen zij zich gaan richten op het herstel van de theaterbranche, live in de theaters. Als laatste is daarom nu De Zangeres zonder Naam te zien. Een musical tussen kunst en kitsch over de legendarische Mary Servaes, alias De Zangeres zonder Naam. Met alle grote hits zoals: MexicoAch Vaderlief, Dit is mijn leven, Nicosia en ’t Was aan de Costa del Sol. Een verhaal met een lach en een traan over een vrouw die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht tot de Koningin van het levenslied.

BEKIJK DE MUSICAL

 

 

HNB.jpg
3. Dansers Het Nationale Ballet dansen in verlaten Amsterdam 

Dansers van Het Nationale Ballet doemden de afgelopen tijd overal in de stille stad op. Eenzaam en alleen dansten zij op typisch Amsterdamse plekken. De dansers werken mee aan Gently Quiet, een poëtische productie van choreograaf Peter Leung en cameraman Altin Kaftira, die verbeeldt hoe wij nu ver van elkaar verwijderd zijn. Houd de Facebookpagina van Het Nationale Ballet - Dutch National Ballet in de gaten voor het eindresultaat van dit prachtige initiatief!

LEES MEER

 

 

~bordspel repelsteeltje.PNG
4. Theater Rotterdam presenteert bordspel

Theater Rotterdam presenteert 'Repelsteeltje en de blinde prinses, het bordspel'. Is het huiswerk al af? Zijn alle spelletjes inmiddels drie keer uit de kast getrokken en zijn jullie toe aan iets nieuws? Ga dan met dit bordspel langs de wegen van het bos en het paleis op zoek naar het ondergrondse hol van Repelst... ehh... je-weet-wel-wie. De speler die zijn/haar vlag weet te planten in dit hol en onderweg ook nog het meeste stro heeft verzameld, wint het spel. Dit stro kun je zomaar krijgen, omdat je onderweg een kruiwagen tegenkomt en die meeneemt, maar soms valt er ook heel wat stro te verdienen als je één van de al-dan-niet vreemde figuren tegenkomt. Een spel vol doe-opdrachten en gulzig stro binnenharken voor de hele familie. Download en print het bordspel voor urenlang speelplezier.

DOWNLOAD EN PRINT HET SPEL HIER

 

 Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.