samen even anders thumb.png

samen even anders!

Dankjewel voor de prachtige reacties en gulle donaties 
Het zijn onzekere tijden voor de cultuursector, maar zeker ook voor iedereen individueel. Daarom is het extra bijzonder dat wij de afgelopen tijd ontzettend veel hartverwarmende reacties van onze bezoekers hebben ontvangen. Prachtige e-mails, lieve berichten op social media en zelfs gulle donaties. Het feit dat onze bezoekers het theater en onze artiesten op dit moment en op deze manier een warm hart toedragen, vinden wij ontzettend bijzonder. Theater aan het Vrijthof dankt iedereen hiervoor en zal ervoor zorgen dat de donaties op een goede plek terechtkomen. We houden je hierover op de hoogte.

Wij hopen dat we je snel weer mogen verwelkomen en beloven dat we je dan zullen verrassen met een prachtig en inspirerend theaterprogramma!

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 23

Deze week een top 4 die hoop biedt voor de toekomst, want hoewel we ons nog aan veel maatregelen houden, zijn er ook een aantal versoepeld!

download.jpg
1. Machiel Swillens: “de coronamaatregelen hebben mijn orkest stilgelegd”

We vroegen Machiel Swillens, violist bij philharmonie zuidnederland, naar zijn ervaringen als orkestmusicus in deze coronatijd. "Normaal repeteren wij vrijwel dagelijks, elke week nieuwe concertprogramma’s, elke week nieuwe muziekstukken op de lessenaar. En normaal geven we ’s avonds concerten in allerlei theaters en concertzalen. Oude normaal dan, nieuwe normaal doen we al drie maanden niets."

Lees het hele interview

Foto Engel in centrum Maastricht credits Maastricht Marketing.jpg
2. Maastricht heet je welkom voor een veilig rondje stad

De terrassen zijn weer open en het centrum van Maastricht ontwaakt. We mogen én kunnen weer gaan genieten van de schoonheid van het stadscentrum. Dankzij diverse maatregelen gaat dit op een veilige manier. Met looproutes en hospitality guides worden bezoekers op een slimme manier door de stad geleid. Dit is even wennen, maar de maatregelen zijn zo ingericht dat jouw ervaring zo veel mogelijk als vanouds is. Winkels en restaurants zijn enorm blij je weer te mogen verwelkomen. Je wordt ontvangen door glimlachende gezichten, gastvrijheid en gezelligheid. Wil je meer weten over een veilig rondje stad, klik dan hier of kijk op maastrichtbereikbaar.nl.

Meer informatie

facebook - 1080 x 1080.png
3. Interview met Lieve Otten over ontwerp Musica Sacra 2020

Het nieuwe festivalthema van Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht (17 t/m 20 september) is Aanvaarding & Berusting. Ook dit jaar hebben studenten van de afdeling Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool ontwerpen gemaakt waarmee ze dit nieuwe festivalthema verbeelden. Het winnende ontwerp is van Lieve Otten. De reacties op het ontwerp zijn zeer positief tot nu toe. Reden temeer om Lieve te vragen naar een toelichting op haar ontwerp.

Lees het interview

Musical-Summer-Class-staand.jpg
4. Schrijf je in voor de Musical Summer Class

Droom jij van een leven in de spotlights en wil jij zelf aan de slag met de besten in het musicalvak? Dan is de de Musical Summer Class iets voor jou. Een hele werkweek lang ga je aan de slag met een docententeam, dat bestaat uit professionals uit het musicalvak. Je krijgt les van René van Kooten, Tony Neef, Maaike Widdershoven, Vajèn van den Bosch en Renée van Wegberg. De Summer Class is toegankelijk voor iedereen van 11 t/m 17 jaar. De Musical Summer Class wordt georganiseerd in de repetitieruimte op het hoofdkantoor van De Graaf en Cornelissen Entertainment in Utrecht waar grote musicals als My Fair Lady, Evita, Kinky Boots en The Full Monty zijn gemaakt. Tijdens de week worden de richtlijnen van het RIVM strikt in acht genomen.

Meer informatie

 


Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.