Shrek de Musical komt naar maastricht

Met René van Kooten in de hoofdrol

Theaterproducent Van Hoorne Entertainment, bekend van magische familievoorstellingen als Rapunzel en Belle en het Beest, brengt in seizoen 2024-2025 een nieuwe versie van Shrek de Musical op de planken. René van Kooten kruipt in de huid van de geliefde grote groene oger. De familievoorstelling is in diverse Nederlandse en Belgische theaters te zien, waaronder in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

LR_ReneVanKooten_7041.jpg

René van Kooten

René van Kooten is met name bekend van zijn rollen in grote musicalproducties, waaronder Miss Saigon, Evita en Les Misérables. Met zijn acteerwerk heeft hij 11 nominaties op zijn naam staan en won hij in 2008 De Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables en in 2014 de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical met Evita.

Het duurt nog even, maar hij verheugt zich nu al zijn de hoofdrol in Shrek de Musical: “Ik heb er veel zin in om Shrek te gaan spelen. Het is anders dan de rollen die ik eerder heb gespeeld en het lijkt mij heel leuk om mij dit keer te richten tot het familiepubliek. Shrek is al jaren een enorm populair merk en ik vind het geweldig dat ik dit populaire karakter naar de Nederlandse en Belgische theaters mag brengen”, aldus Van Kooten.

Het verhaal

In Shrek De Musical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. Wanneer Lord Farquaad besluit om alle buitenbeentjes uit zijn rijk te verbannen naar het moeras waar Shrek woont, besluit Shrek om verhaal te halen. Samen komen ze tot een deal. Lord Farquaad zal Shrek zijn moeras teruggeven als hij prinses Fiona gaat halen. Samen met een grappige ezel start hij een voor hem levensveranderende reis.

De musical

Shrek de Musical speelde voor het eerst op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien en werd de voorstelling genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. In overeenstemming met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks, brengt Van Hoorne Entertainment het verhaal van Shrek op een nieuwe manier naar het theater. Zo wordt het een voorstelling voor de hele familie.

Shrek de Musical toert tussen september 2024 en juni 2025 door Nederland en België. De première van de show vindt plaats in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024. De speeldata in Maastricht worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.