Grease - Visual zonder tekst vierkant (c) Rechtenvrij.jpg

Wie worden de nieuwe Danny en sandy in de musical grease

Albert Verlinde presenteerd met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter
de nieuwe Grease, ook te zien in Maastricht!

De succesvolle musical Grease komt opnieuw naar de theaters. Vanaf maart 2023 reist deze musical, vol met bekende hits, langs de grotere theaters van Nederland. Van woensdag 31 mei tot en met zondag 4 juni is de musical te zien in Theater aan het Vrijthof. ‘Grease is een tijdloze musical,’ vertelt Albert Verlinde. ‘Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de musical voor het eerst op Broadway te zien was. Nederland volgde in de jaren negentig en daarna heb ik met mijn bedrijf de musical in 2006 voor het eerst mogen maken. Met Jim Bakkum en Bettina Holwerda als Danny en Sandy. En zij werden ook in het dagelijks leven verliefd. Nu gaan we op zoek naar een nieuwe Danny Zuko en Sandy.’ Dat het verhaal van Grease nog altijd leeft, bleek onlangs toen de film op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Op het hoogtepunt keken bijna negenhonderdduizend mensen naar Grease

Albert Verlinde
Albert Verlinde verheugt zich op het creëren van Grease. ‘Dit zijn musicals met een iconisch verhaal. De musicalversie van Dagboek van een Herdershond, die vanaf mei exclusief in een pop-up theater bij het MECC Maastricht te zien was, is daar een goed voorbeeld van. En Grease heeft bewezen een musical van alle tijden te zijn. Ik kijk ernaar uit om deze productie met een jonge groep mensen te gaan maken. En om vanaf 19 maart volgend jaar iedereen weer in het theater te zien. Want we mogen gelukkig weer. We komen naar de mensen toe. Grease zal vanaf volgend jaar door heel Nederland te zien zijn. Als vanouds een reizende voorstelling, zoals we in het verleden zo vaak hebben mogen maken.’ 

Over Grease
De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt er volgend seizoen een nieuwe frisse versie van deze musical naar de theaters. Het wordt een feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden.  De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies.  Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease staat garant voor een avond topamusement met lekkere humor en sprankelende dansen. Deze show wil je niet missen en moet je als publiek in het theater live beleven onder het motto: Grease - Let’s go together!

De film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen geldt als één van de meest succesvolle films aller tijden en leverde vele hits op als Summer Nights, You’re The One That I Want, Greased Lightnin' en Hopelessly Devoted To You.