De keuze van 

ALBERT VERLINDE

Albert Verlinde (Den Bosch, 25 april 1961) is een Nederlandse theaterproducent en presentator.

Verlinde doorliep de Academie voor de Kleinkunst en won tijdens zijn studietijd de creativiteitsprijs voor een zelfgeschreven musical. Na zijn afstuderen zette hij de cabaretgroep Boemerang op. Hiervoor schreef hij stukken en was tevens als acteur verbonden aan de groep. Zijn toneelloopbaan zette hij voort in diverse musicals, waarin hij speelde naast Vera Mann, Japerina de Jong en Loeki Knol. 

Vanaf 1989 zette Verlinde de stap naar televisiewerk. Eerst als producent en redacteur, en vervolgens vanaf 1992 als presentator van Showtime bij RTL 4. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar SBS6 om vervolgens weer terug te keren naar RTL 4 met het programma RTL Boulevard. Naast televisie presenteerde Verlinde in de jaren 90 ook radioprogramma's en verzorgde hij columns voor Privé.

Daarnaast richtte Albert Verlinde V&V Entertainment op met Roel Vente. De musical over het leven van Edith Piaf - met in de hoofdrol Liesbeth List - werd een groot succes. Ook werkte het tweetal samen met Jon van Eerd, met wie ze de klucht weer in het theater brachten. Nadat Vente van het toneel verdween, veranderde Verlinde de naam in Albert Verlinde Entertainment.

Begin 2015 fuseerde Verlindes bedrijf met Joop van den Ende Theaterproducties, en gingen verder onder de naam Stage Entertainment Netherlands. Verlinde werd aangesteld tot directeur. In de jaren die volgden bracht Verlinde vele succesvolle voorstellingen naar de Nederlandse theaters, waaronder The Bodyguard, The Lion King, Ciske de Rat, Mamma Mia!, TINA - de musical, Lazarus en Anastasia. In november 2020 liet Verlinde weten dat hij stopt als directeur bij Stage Entertainment.

Hoewel Verlinde het grote musicalproductiebedrijf vaarwel zei, bleef het musicalbloed opborrelen. In 2021 kondigde de producent de musical Dagboek van een Herdershond aan, naar de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. De productie van Toneelgroep Maastricht werd massaal omarmd en in totaal werden meer dan 75.000 kaarten verkocht. 

In seizoen 2023/2024 presenteert Verlinde de musical Jesus Christ Superstar in een regie van Ivo van HoveDe cast en crew arriveren begin maart 2024 in Theater aan het Vrijthof. Over zijn theaterselectie zegt Albert: 

“Keuzestress, dat is het woord waaraan ik meteen moest denken toen ons prachtige Theater aan het Vrijthof me vroeg vijf persoonlijke favorieten uit te zoeken in het prachtige grote aanbod van het nieuwe theaterseizoen. Maar goed, daar gaan we dan...”

Herman van Veen - Een voorstelling

Herman van Veen

EEN VOORSTELLING


VRIJDAG 2 EN ZATERDAG 3 FEBRUARI 2024

“Herman van Veen komt gelukkig weer naar het theater. Als  jarenlange fan ben ik hier heel blij mee, maar ik zou iedereen die hem nog nooit live gezien heeft willen oproepen om te gaan kijken. Want zoveel theaterervaring op het podium dat is indrukwekkend. Hij hoeft alleen maar op te komen lopen en je weet, hier gebeurt iets bijzonders.”

> MEER INFo

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar


WOENSDAG 6 T/M ZONDAG 10 MAART 2024

“Het is alweer 50 jaar geleden dat de film uitkwam en we kunnen wel spreken van een musical evergreen. De versie die volgend jaar naar het theater komt belooft hét event van het jaar te worden. Ga maar na; de klassieker van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice onder regie van de wereldberoemde regisseur Ivo van Hove, die eerder met David Bowie het indrukwekkende Lazarus maakte. En alleen maar sterren in de hoofdrollen: Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Edwin Jonker, Magtel de Laat en Alex Klaasen. Een aanrader.

 

> MEER INFo

Jamai met live band - Tribute to Elton John

Jamai met live band

TRIBUTE TO ELTON JOHN
 

DINSDAG 12 MAART 2024

“Dan mijn goede vriend Jamai Loman met zijn theaterconcert rondom de hits van Elton John. Jamai droomt hier al jaren van en volgend jaar gaat het dan gebeuren... Ik kan niet wachten; de fantastische stem van Jamai die de super hits van Elton John zingt. Dat wordt een avond om nooit meer te vergeten.”

> MEER INFO

Toneelgroep Maastricht - Augustus Oklahoma

Toneelgroep Maastricht | De Theateralliantie

AUGUSTUS: OKLAHOMA
 

DONDERDAG 11 EN VRIJDAG 12 APRIL 2024

“Hier kijk ik naar uit. Een productie van Toneelgroep Maastricht, met wie ik natuurlijk Dagboek van een Herdershond heb gemaakt. Michel Sluysmans regisseert deze moderne toneelklassieker; een indrukwekkend familiedrama. Als producent bracht ik dit stuk een aantal jaren geleden op de planken - de voorstellingen waren tot de laatste stoel uitverkocht. Terecht, want wanneer zie je een toneelstuk met meer dan 10 mensen op de bühne? Een traktatie voor toneelliefhebbers.”

> MEER INFo

philharmonie zuidnederland - flying at the movies

Philzuid

AT THE MOVIES: FLYING HEROES


ZATERDAG 29 JUNI 2024

“Last but not least, Philzuid met een ode aan John Williams, de grote componist die muziek maakte voor films waarin werd gevlogen: Hook, Superman, ET, Harry Potter, etc. Deze indrukwekkende werken uitgevoerd door een groot orkest onder leiding van de Vlaamse meester Dirk Brosse... Ik ga al zweven als ik eraan denk.”

> MEER INFo