Coronaprotocol

Een veilig theaterbezoek

Onze deuren mogen dit seizoen weer open. Om iedereen een veilig en plezierig theaterbezoek te bieden, hebben we de huidige coronamaatregelen en -protocol in ons theater voor u op een rij gezet. Wij vragen u deze maatregelen voorafgaande aan uw bezoek door te lezen.

Knipsel.PNG

Voorstellingen bezoeken met een Coronatoegangsbewijs
Vanaf 20 september heeft u bij een bezoek aan een voorstelling en onze festivals Musica Sacra Maastricht en De Nederlandse Dansdagen een Coronatoegangsbewijs nodig. 

Bij activiteiten en voorstellingen met Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Wij vragen u bij binnenkomst om uw Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl. Voor meer informatie over het bezoeken van voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs klikt u hier. Bij activiteiten en voorstellingen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden.

Alle bezoekers krijgen voorafgaand aan het bezoek een servicemail met ons meest actuele coronaprotocol.

Zalen en zitplaatsen
Vanaf 27 september 2021 mogen we weer op volledige capaciteit spelen, zonder beperkingen. Daarom kunt u voor het programma vanaf 27 september op de normale manier tickets bestellen en zelf uw rij en stoelnummer kiezen.

Het Coronatoegangsbewijs blijft van kracht.  Meer info over de toegangsbewijzen app CoronaCheck vindt u hier. Meer info over de landelijke coronaregels vanaf 25 september vindt u hier.

Avondkassa
Vanwege de routing in de theater(s) en om wachtrijen aan de avondkassa te voorkomen, verzoeken wij iedereen tickets online te boeken. Ook op de avond zelf.
 
Binnenkomst 
U bent vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling van harte welkom. Bij binnenkomst zullen wij u vragen of u gezondheidsklachten hebt die COVID-19 gerelateerd zijn. In het theater zijn er diverse mogelijkheden om uw handen te desinfecteren.
 
3 ingangen Theater aan het Vrijthof
Bij voorstellingen (to/m 26 september) in de grote zaal (Papyruszaal) van Theater aan het Vrijthof worden bezoekers verspreid over zes vakken in de Papyruszaal. Om het houden van afstand eenvoudiger te maken, werkt het theater tot 1 november aan de voorzijde (hoofdingang Vrijthof) met 3 aparte ingangen: Ingang 1, 2 of 3. Welke ingang bij uw gekozen vak hoort, staat vermeld op uw ticket. 
 
Papyruszaal ingedeeld in 6 vakken met eigen routing, ingang en gastheer / gastvrouw
Om het houden van afstand eenvoudiger te maken is de Papyruszaal ingedeeld in 6 vakken met elk een eigen zaalingang, looproute, foyer en eigen gastheer/ gastvrouw. Alle informatie vindt u op uw ticket. De gastheer / gastvrouw begeleidt u naar de zaal en wijst u stoelen in het gekozen vak toe.
 
Pin Only
We vragen iedereen met de pinpas te betalen in ons theater.

Garderobe is tijdelijk gesloten
De garderobe is tot 20 september gesloten, jassen mogen mee de zaal in. Leg uw jas op een lege stoel naast u. Met deze beperkte aantallen bezoekers is het meenemen van de jas geen gevaar voor de brandveiligheid.
 
Zaal verlaten tijdens de voorstelling
Verlaat de zaal tijdens de voorstelling alleen als het hoogstnoodzakelijk is. Let op: het is niet mogelijk om tijdens de voorstelling weer terug te keren naar uw eerder toegewezen stoel. Wij zullen, indien mogelijk, u een plek toe te wijzen aan de zijkant van de zaal.
 
Zaal verlaten na de voorstelling
Bij het verlaten van de zaal vragen wij uw geduld, dezelfde route (van binnenkomst) weer naar buiten te nemen en vragen wij u voldoende afstand te houden van andere bezoekers. We verzoeken u in de foyers in beweging te blijven en het theater op een vlotte manier te verlaten. Zo hoeft u niemand te passeren en zorgen we voor een goede doorstroom.

Parkeren en uitrijkaarten
Tot en met november verkoopt het theater geen uitrijkaarten voor de Q-park-garages. Bekijk de parkeer- en betaalmogelijkheden hier.
 
Annuleren bij griepklachten (kosteloos annuleren)
Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden, is het mogelijk om aangekochte tickets tot 4 uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos te annuleren. Hoe graag we u ook verwelkomen in het theater, we verzoeken u niet naar het theater te komen als u ziek bent. Ook niet bij milde klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest. 
 
Servicemail
U ontvangt twee dagen voorafgaand aan de voorstelling een servicemail met daarin de meest actuele informatie. Veranderen er maatregelen, dan informeren wij u daarover via het bij ons bekende emailadres.
 
Gebruik van toilet en lift
Om voldoende afstand te kunnen waarborgen, vragen wij u rekening te houden met het maximaal aantal toegestane gebruikers dat aangegeven staat. Wij vragen daarvoor uw begrip.
 
Extra hygiënemaatregelen
Theater aan het Vrijthof treft de nodige hygiënemaatregelen om bezoekers, artiesten en medewerkers te beschermen. Zo zijn er extra desinfectiezuilen, worden contactmomenten met publiek beperkt (door bv geen garderobe etc.) en zorgen wij voor een regelmatige intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Wij verzoeken u uw handen te wassen vóór uw theaterbezoek en ook in onze theaters met water en zeep.
 
Luchtreiniging / ventilatiesysteem
Theater aan het Vrijthof heeft tijdens de verbouwing in 2019 haar ventilatiesysteem compleet vernieuwd. Het systeem voert schone gefilterde buitenlucht aan via aaneengesloten luchtbehandelingsinstallaties met hoog rendement luchtfilters.  De ventilatiesystemen zorgen ervoor dat ‘gebruikte lucht’ direct weer wordt afgezogen. Er is dus geen sprake van recirculatie, met andere woorden: er is geen sprake van hergebruik van lucht.
De filters van mechanische ventilatiesystemen worden elk jaar vervangen, waardoor we continu voor verse lucht binnen het theater kunnen zorgen. Samen met onze leveranciers zorgen we voor een luchtkwaliteit in Theater aan het Vrijthof volgens de geldende normeringen.
 
Na afloop van de voorstelling zijn onze foyers gesloten
Wij verzoeken u om na de voorstelling het theater op een vlotte manier te verlaten. Houd ook bij het verlaten van het theater voldoende afstand tot elkaar. 

Theater aan het Vrijthof volgt de COVID-19 richtlijnen van het RIVM en het protocol  Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD.